Šport > Nogomet
3317 ogledov

Kontroverzni hrvaški zvezdnik ima novega delodajalca

Dejan Lovren Profimedia
Deajn Lovren se je vrnil k Lyonu.

Hrvaški nogometaš Dejan Lovren je novi član francoskega Lyona, je klub sporočil na uradni spletni strani. S sedemkratnimi prvaki je 33-letni osrednji branilec podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25. Dosedanji član ruskega Zenita iz Sankt Peterburga se je tako vrnil v Lyon, kjer je že igral pred desetimi leti.

Za Lyon je namreč igral med letoma 2010 in 2013, nato pa se preselil v Southampton. Po letu dni je prestopil k Liverpoolu, za katerega je igral vse do leta 2020. Z rdečimi je osvojil naslov državnega prvaka (2019/20) in z njimi osvojil tudi ligo prvakov (2018/19). Za Zenit je v zadnjih dveh letih in pol odigral 63 tekem in dvakrat osvojil rusko prvenstvo. Kariero je 33-letnik začel pri Dinamu iz Zagreba.

Lovren je bil član hrvaške reprezentance, ki je na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Katarju ter pred štirimi leti in pol v Rusiji osvojila tretje oz. drugo mesto. Skupaj je za "vatrene" zbral 78 nastopov in dosegel pet golov.

Dejan Lovren Bizaren izpad Šport Škandal pri Hrvatih, tako grdo so se sprli po tekmi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.