Šport > Nogomet
36 ogledov

Koper lovi velike: Lotrič in Inter

Mura Olimpija Škerjanc Jović Lotrič Saša Despot
Prekmurski najstniški supertalent Mitja Lotrič bo v prihodnje igral za Luko Koper, ki se je za prijateljsko tekmo 15. julija dogovorila z evropskim prvakom izpred dveh let Interjem.

Brez dvoma eden največjih draguljev slovenskega nogometa Mitja Lotrič se iz Mure 05 seli v Luko Koper, nam je potrdil direktor obalnega kluba Valter Valenčič. Napadalec, ki bo septembra dopolnil šele 18 let, s črno-belimi ni imel podpisane profesionalne pogodbe. Najstništvu navkljub je bil eden temeljnih kamnov Murine igre, odigral je 26 tekem – večino v najboljši enajsterici – in zabil en gol.

Lotrič in soigralci se bodo 15. julija v italijanskem Roveretu pomerili z nikomer drugim kot milanskim Interjem. Zaradi prijateljske tekme s tako uglednim nasprotnikom je na pomoč priskočila tudi Nogometna zveza Slovenije in Koprčanom omogočila prestavitev 1. kola Prve lige. Tako se nadaljuje sodelovalna tradicija Koprčanov z velikani Serie A. Pred majsko odločilno tekmo za naslov prvaka  je namreč na Bonifiki vadil sam Juventus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.