Šport > Nogomet
17080 ogledov

Kri in ogenj v središču Zadra

Hajduk Split Levski Sofija navijači spopad Zadar Ultras-Tifo.net/Facebook Posledice navijaškega spopada v Zadru.
Pred četrtkovim srečanjem med hrvaškim in bolgarskim klubom je prišlo do navijaškega spopada.

Drevi se bosta v Dugopolju v okviru 2. predkroga Lige Evropa pomerila splitski Hajduk in Levski iz Sofije. Srečanje je imelo ognjevit uvod, odvil se je v sredo zvečer v Zadru, točneje v Ulici Krešimira Ćosića.

Skupina desetih simpatizerjev Hajduka se je spravila na štiri Bolgare in s pomočjo pirotehnike zažgala avtomobil znamke BMW z bolgarskimi registrskimi tablicami, ki je (bil) v lasti enega od navijačev kluba iz Sofije. 

Nekateri hrvaški mediji namigujejo, da je bil vzrok navijaškega spopada provociranje bolgarskih privržencev na nacionalni osnovi, vsi pa poročajo o metanju steklenic, razbitih glavah in sledeh krvi na prizorišču. 

Skušal rešiti dokumente

Eden od Bolgarov, vsi so bili stari med 28 in 32 let, je po incidentu potreboval zdravniško oskrbo, potem ko je iz gorečega avtomobila skušal vzeti dokumente.

Skupina napadalcev se je po incidentu razbežala, privrženci Levskega pa so ostali in dogodek prijavili policiji. Zaradi postopka je bil v večernih urah kar nekaj časa zaprt cestni odsek.

Pred današnjo tekmo bo bolgarska ekipa na tehničnem sestanku podala uradno pritožbo, vsekakor pa se ljubiteljem dalmatinskega kluba na povratni tekmi obeta vroč sprejem.

Komentarjev 1