Šport > Nogomet
797 ogledov

Legenda Barcelone na sodišču zaradi posilstva

Dani Alves sodišče Epa Dani Alves na katalonskem sodišču.
Sodišče je večkrat zavrnilo prošnje, da bi na sojenje ob plačilu varščine čakal na prostosti.

Brazilski nogometni reprezentant Dani Alves je danes v Barceloni ob 9. uri sedel na zatožno klop zaradi domnevnega posilstva mlade ženske v nočnem klubu decembra 2022.

Tožilci za nekdanjega zvezdnika Barcelone in PSG zahtevajo devet let zaporne kazni z dodatnimi desetimi leti pogojno, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem tožilci zahtevajo tudi plačilo 150.000 evrov za zdaj neimenovani 23-letni ženski kot odškodnino.

Zdaj 40-letni branilec je v zaporu vse od aretacije januarja 2023, potem ko ga je neka ženska obtožila, da jo je posilil na stranišču VIP-prostora nočnega kluba Sutton v Barceloni v zgodnjih jutranjih urah 31. decembra 2022.

Alves, ki ima 126 nastopov za brazilsko reprezentanco, je sprva zanikal, da bi žensko sploh poznal. Pozneje je večkrat spremenil svojo zgodbo, na koncu pa dejal, da sta imela sporazumno razmerje. Do aretacije je igral za mehiški klub Pumas, policija ga je aretirala 20. januarja med obiskom katalonske prestolnice po koncu svetovnega prvenstva v Katarju in ga odpeljala v pripor.

Ženska, ki je Alvesa obtožila posilstva, je prejela zdravniško oskrbo, ko je zapustila omenjeni nočni klub. Tožilci pravijo, da se zdravi zaradi posttravmatičnega stresa.

Prvo poglavje v prid tožnice

,

Dani Alves sodišče | Avtor: Epa Epa

Zagovorniki Alvesa so izgubili sodno bitko, da bi sojenje nogometašu potekalo za zaprtimi vrati. Vseeno pa mediji in javnost nimajo dostopa, ko bo na prostor za priče sedla ženska, ki ga je obtožila spolnega napada. Njena identiteta za zdaj ni znana. Sojenje naj bi se končalo v sredo.

Špansko sodišče je sicer večkrat zavrnilo Alvesove prošnje, da bi na sojenje ob plačilu varščine počakal na prostosti. Po njihovem je obstajal upravičen strah, da bi Alves pobegnil v domovino, kjer bi bil varen pred izročitvijo. Tako kot mnoge druge države tudi Brazilija ne izroča svojih državljanov.

V Španiji dogovor o priznanju krivde ostaja mogoč vse do začetka sojenja, kar pomeni, da bi Alves lahko še vedno priznal krivdo v zameno za milejšo kazen, še navaja AFP.

Alves, ki je igral tudi za Juventus in Sevillo, je v nogometni karieri osvojil kar 42 trofej, z Barcelono je trikrat osvojil Ligo prvakov, z Brazilijo pa dvakrat južnoameriško prvenstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.