Šport > Nogomet
3063 ogledov

Legendo Hajduka in Partizana zadela možganska kap

Dževad Prekazi Twitter
Stanje legende jugoslovanskega klubskega nogometa naj bi bilo po možganski kapi stabilno.

Dževad Prekazi, ki je najgloblji vtis v jugoslovanskem nogometu pustil pri beograjskem Partizanu in splitskem Hajduku, se po poročanju srbskih medijev nahaja v beograjski bolnišnici, potem ko ga je v petek zadela možganska kap. Situacija naj bi bila nekaj časa celo kritična, zdaj pa naj bi bilo po pisanju srbskih medijev 66-letnikovo stanje vendarle stabilno.

Dževad Prekazi | Avtor: Twitter Twitter
Nekdanji odlični vezist je svojo člansko kariero začel pri Partizanu, s katerim je trikrat osvojil jugoslovansko prvenstvo, preden je v kontroverznem prestopu leta 1984 kot prava legenda Partizana prestopil k splitskem Hajduku, za katerega je igral vsega eno leto, a vseeno postal prava klubska legenda.

Priključil se je namreč zgodovinski generaciji Hajduka, katero so se sestavljali še brata Zlatko in Zoran Vujović, Blaš Slišković, Ivan Gudelj ... Vodil pa jih je legendarni Petar Nadoveza.

 

Prekazija se bodo dobro spominjali nekoliko starejši navijači kluba Tottenham, saj je v zgodovinski evropski sezoni Hajduk nastopal celo v polfinalu pokala Uefa, ko je nesrečno zaradi pravila zadetka v gosteh izpadel proti klubu iz severnega Londona, ki je na koncu osvojil svojo prvo evropsko lovoriko. Prekazi je na povratni tekmi zadel prečko ter skorajda spremenil tek nogometne zgodovine, saj so Tottenhamovo šampionsko generacijo milimetri delili od izpada.

Dževad Prekazi | Avtor: Twitter Twitter
Nogometaš albanskih staršev se je po eni sezoni pri Hajduku odpravil v ZDA, kjer je za Baltimore Blast nastopal v dvoranskem nogometu, preden se je po vsega pol leta vrnil v Evropo, kjer je nadaljeval kariero v Turčiji, kjer je postal prava legenda še enega nogometnega velikana, Galatasaraya. Za klub iz Carigrada je nastopal šest let in pol ter se veselil dveh naslovov državnega prvaka. Do konca kariere je nato nastopal še za nekaj turških klubov, preden se je leta 1992 vrnil v Jugoslavijo, kjer je končal kariero pri Trudbeniku.

Po koncu aktivne kariere se je Prekazi podal v trenerske vode. Kot glavni trener je tekom dveh različnih epizod vodil Železnik, kot trener mlajših selekcij pa je deloval tudi pri Sinđelić Beogradu, OFK Beogradu in Partizanu, pomagal pa je tudi pri vodenju mlajših srbskih reprezentančnih selekcij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 11:19 04.oktober 2023.

    Samo, če si nogometaš se o tebi piše.. Znano pa je, da je možno igrati nogomet zgolj z eno možgansko hemisfero..Morda imajo za to takšno ceno..

Sorodne novice