Šport > Nogomet
7 ogledov

Lehmann v reprezentančni pokoj

Jensa Lehmanna v reprezentančnem dresu Nemčije ne bomo več videli. Žurnal24 main
Nemški nogometni vratar Jens Lehmann je po pogovoru s selektorjem nemške nogometne reprezentance Joachimom Löwom oznanil konec reprezentančne kariere.
 
 

Zahvaljujem se Lehmannu za odlične igre v reprezentanci.

Joachim Löw

 
Jens Lehmann je v petek oznanil, da ne bo več branil za reprezentanco Nemčije . Za ta korak se je odločil po pogovoru z nemškim selektorjem Joachimom Löwom in trenerjem vratarjev Andreasom Köpkejem . 38-letni Lehmann je v reprezentanci debitiral 18. februarja leta 1998 proti Omanu . Večino reprezentančne kariere pa je bil odkrit rival Oliverja Kahna . Veliko zmago je dosegel leta 2006, ko ga je tedanji selektor Jurgen Klinsman izbral za prvega vratarja na domačem svetovnem prvenstvu. Skupno je za reprezentanco zbral 61 nastopov. Nastopil je na treh svetovnih in evropskih prvenstvih.

 Jens Lehmann je v reprezentanci prvič nastopil daljnega leta 1998. ©Reuters

 
Med dveurnim pogovorom sta Lehmann in Löw sklenila, da je čas, da prednost dobijo mlajši, predvsem v luči prihajajočega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki leta 2010. "Imela sva dober pogovor. Bila sva na enaki valovni dolžini. Zahvaljujem se Lehmannu za odlične igre v reprezentanci. Navijači se bodo vedno spominjali njegovih fantastičnih obramb na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, še posebej tistih proti Argentini. Zelo pomembno vlogo je imel tudi na letošnjem evropskem prvenstvu. Za nemški nogomet je naredil zares ogromno, z njim sem se posvetoval o najbolj kočljivih zadevah," je povedal selektor Löw. Jens Lehmann pa je ob slovesu povedal: "Selektorju nisem mogel zagotoviti, da bom kariero nadaljeval tudi po letošnji sezoni. Zato sem Löwu in Köpkeju povedal za svojo odločitev. V reprezentanci sem preživel lepe čase. Zadnjih pet let, ko sem branil v Angliji, je bila reprezentanca moja edina povezava z domom. Najbolj pa se bom spominjal svetovnega prvenstva leta 2006 v Nemčiji." Po tej sezoni bo Lehmann najbrž sklenil tudi klubsko kariero. Po številnih letih branjenja pri londonskem Arsenalu ima za letos podpisano pogodbo z nemškim prvoligašem iz Stuttgarta .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.