Šport > Nogomet
968 ogledov

Liverpool se je odločil! Jürgena Kloppa bo nasledil ...

Arne Slot Epa
Na trenerski stolček Liverpoola bo po poročanju britanskih medijev sedel 45-letni nizozemski strokovnjak Arne Slot.

Angleški nogometni prvoligaš Liverpool se je po poročanju več britanskih medijev dogovoril z nizozemskim prvoligašem Feyenoordom o prestopu trenerja Arneja Slota, ki bo tako nasledil Jürgena Kloppa kot glavni strateg rdečih.

Liverpool naj bi plačal Feyenoordu 10,9 milijonov evrov odškodnine za prestop stratega, je poročal BBC.

Arne Slot | Avtor: Epa Epa

Angleški prvoligaš, ki v borbi za prvaka v tej sezoni štiri kroge pred koncem zaostaja tri točke za Arsenalom, se je po poročanju Guardiana podvizal pri dogovoru z Feyenoordom, saj naj bi bilo med evropskimi klubi veliko zanimanja za Slota. Ta je lani s Feyenoordom osvojil prvenstvo, letos pa ima ob drugem mestu na prvenstveni lestvici v rokah pokalno lovoriko.

Liverpool naj bi se zanj zanimal tudi, ker razvija podoben slog igre kot Klopp in je bil uspešen pri razvoju mladih talentov, je še zapisal Guardian.

Slot je v četrtek izrazil optimizem, da bo postal nov glavni trener angleškega prvoligaša. "Seveda bi rad postal trener Liverpoola. Čakam, da vidim, ali se bosta kluba lahko dogovorila, ampak verjamem, da se bosta," je dejal.

Petinštiridesetletni Nizozemec je sedel na klop Feyenoorda v letu 2021, pred tem si je ustvaril trenersko ime v svoji prvi vlogi na klopi pri AZ Alkmaar.

Kot glavni strateg Liverpoola bo zamenjal nemškega strokovnjaka Kloppa, ki je konec januarja presenetil nogometno javnost z napovedjo odhoda z Anfielda ob koncu sezone. Pogosto nasmejani Nemec trenersko službo pri Liverpoolu opravlja od leta 2015, v napovedi odhoda pa je dejal, da mu po devetih letih v tej vlogi počasi zmanjkuje energije.

Klopp | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.