Šport > Nogomet
52 ogledov

Man Utd opran suma, zdaj pod lupo Juve

paul pogba EPA
Manchester United opran suma nepravilnosti, sedaj je pod drobnogledom preiskovalnih organov Juventus.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je sporočila, da v preiskavi, ki jo je 10. maja sprožila v zvezi z rekordnim, več kot 105 milijonov evrov vrednim prestopom francoskega reprezentanta Paula Pogbaja iz Juventusa v Manchester United, ni našla nepravilnosti, je pa sprožila disciplinski postopek proti Juventusu.

Najdražji prestop nogometaša doslej se je znašel pod drobnogledom preiskovalcev po poročilih, da naj bi za Pogbajev agent Mino Raiola zaslužil okrog 49 milijonov evrov. 

Raiola se je pri tem znašel v konfliktu interesov, saj je bil času prestopa tudi na listi agentov Juventusa in Manchester Uniteda. V preiskavi so ugotovili, da Raiola Manchester Unitedu "ni dal vedeti, da je hkrati tudi agent Juventusa." Proti Manchester Unitedu tako Fifa ni začela nobenega disciplinskega postopka, začela pa ga je pri Juventusu.

Štiriindvajsetletni Pogba, je v Manchester United prestopil avgusta 2016. V angleškem klubu, je sicer začel profesionalno kariero, vendar je 2012 odšel v Torino in tam igral štiri leta.

V tem času je postal tudi nepogrešljiv član reprezentance Francije in bil 2014 na svetovnem prvenstvu izbran za najboljšega mladega igralca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.