Šport > Nogomet
11 ogledov

Manchester City ponudil "63-vzemi-ali-pusti-milijonov" za Sterlinga

Raheem Sterling EPA
Ekipa Manuela Pellegrinija bi rada končno dosegla dogovor za prihod angleškega napadalca, nova ponudba pa bi lahko za to poskrbela v naslednjih dneh.

Manchester City je pripravljen poslati zadnjo ponudbo v višini 45 milijonov funtov (63 milijonov evrov) za Liverpoolovega napadalca Raheema Sterlinga, ki si želi oditi, je izvedel Goal. 

Cityju so rdeči zaenkrat zavrnili 42- in 49-milijonski ponudbi, toda v Manchestru so prepričani, da bo plačilo 56 milijonov evrov z okoli sedmimi milijoni dodatkov poskrbelo za sklenitev dogovora. Sterling je vodilnim v klubu že sporočil, da si želi oditi - čeprav še ni posegel po zadnjem izhodu, uradni zahtevi prestopa.

20-letnik bi to še vedno lahko storil in prisilil Liverpool v odločitev, igralec pa naj bi bil vedno bolj obupan in odločen, da zapusti klub z Anfielda. Liverpoolov strateg Brendan Rodgers bi sprejel ponudbo v rangu 63 milijonov evrov, povsem pa je usmerjen v prihod Nathaniela Clyna in Christiana Bentekeja.

Stratega - čigar moč v klubu je upadla kot del sprememb v vodstvu po lanskoletni osvojitvi šele šestega mesta - skrbi, da bi lahko saga o Sterlingu škodovala njegovim možnostim v lovu na desnega bočnega branilca Southamptona in napadalca Astona Ville, če bo situacija skozi celotno poletje ostala nerešena.

Po tem, ko sta James Milner in Danny Ings že ulovljena, Joe Gómez pa prihaja iz Charltona, Rodgers upa, da bi podpis s Clynom in Bentekejem res zaokrožil njegovo moštvo pred novo sezono. City se tega zaveda, toda tudi sami se ne želijo onemogočiti v krepitvi in prevetritvi svojega lastnega moštva, kar bi se zgodilo v primeru dolge poletne vojne ponudb za Sterlinga.

Pojavljajo se govorice, da bi najnovejša ponudba za Sterlinga lahko poskrbela, da bi do prestopa prišlo v nekaj dneh. Angleški reprezentant se perfektno sklada s Cityjem, na Etihadu pa bo okrepil tabor "doma vzgojenih" nogometašev, potem ko sta Manchester zapustila Milner in Dedryck Boyata.

V klubu ga imajo tudi kot perfektnega partnerja za napadalca Sergia Agüera v novem napadu, v katerega upajo, da bodo lahko priključili Kevina De Bruyna - ki ga je ekskluzivno za Goal v tem tednu Cityjev kapetan Vincent Kompany opisal kot "fenomenalnega talenta". 

Paul Pogba je prav tako na vrhu Cityjevih želja v tem poletju, Jack Wilshere - kot je že marca razkril Goal - pa je prav tako tarča. V primeru neuspeha spremljajo še vezista Aston Ville Fabiana Delpha, medtem ko jih še naprej zanima tudi Tottenhamov levi bočni branilec Danny Rose.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.