Šport > Nogomet
29 ogledov

Manchester United srečno slavil na Anfieldu

liverpool suarez EPA
V prvi tekmi današnjega popoldneva v angleški Premier ligi je Manchester United na Anfieldu premagal Liverpool z 2:1, potem ko so domači prevladovali predvsem v prvem polčasu, dokler jih ni "presekala", sicer morda malce prastroga, izključitev Jonja Shelveyja že pred koncem prvega polčasa. V drugem velikem derbiju kroga je Arsenal izvlekel točko pri prvaku Manchester Cityju. Tottenham boljši od QPR.

Liverpool je na domačem stadionu začel odlično in v prvem polčasu nizal priložnosti. Poizkušali so Steven Gerrard, Fabio Borini in Luis Suarez, a niso bili dovolj natančni. V 40. minuti pa je sledil šok za občinstvo na Anfieldu, saj je bil, po neprevidnem štartu na Jonnyja Evansa, izključen Jonjo Shelvey.

Kljub igralcu manj pa se domači niso predali, tudi v drugi polčas so krenili odločno in plod tega je bil vodilni zadetek, ki ga je po prodoru Glena Johnsona in rahlo srečnem odboju dosegel kapetan "redsov", Steven Gerrard. Gostje so odgovorili že čez pet minut, ko je enega prvih resnejših poizkusov proti vratom Pepeja Reine v gol spremenil Rafael, ki je lepo zadel v daljši vratarjev kot.

Liverpool ni predajal iniciative na sredini terena in United še vedno ni prevladoval v posesti žoge, so pa varovanci Alexa Fergusona postajali konkretnejši pred golom domačih. In v 81. minuti so zrelejšo igro kronali z zmagovitim zadetkom, ko je napako vezistov Liverpoola izkoristil Valencia, s prodorom prišel v kazenski prostor Liverpoola, kjer ga je z rahlim dotikom s hrbta "zrušil" Glen Johnson in Robin Van Persie je enajstmetrovko spremenil v gol, čeprav je bil Reina "na žogi".

Do konca smo spremljali obupne poizkuse domačih, da se izognejo še tretjemu letošnjemu porazu, a kljub kar sedmim dodatnim minutam jim to ni uspelo in United je slavil zmago proti velikemu tekmecu.

Arsenal do zaslužene točke pri prvakih

V drugem derbiju 5. kola je lanski prvak, Manchester City, doma remiziral z Arsenalom (1:1). Domače je v vodstvo po strelu z glavo popeljal centralni branilec, Joleon Lescott, ki je izkoristil mrk v komunikaciji v gostujoči obrambi ob predložku iz kota. "Topničarji" so do zaslužene točke prišli v 82. minuti, ko je zadel še en branilec, Laurent Koscielny. Gostje so prevladovali na začetku tekme, predvsem Gervinho bi se lahko že zgodaj vpisal med strelce. Z remijem sta obe ekipi podaljšali svoj niz neporaženosti v tekoči sezoni Premier lige.

Poleg omenjenih dveh tekem sta bila danes na sporedu še dva obračuna. Newcastle je doma z minimalnim izidom odpravil Norwich City, Haris Vučkić za domače "srake" ni igral. V londonskem derbiju pa je Tottenham v drugem polčasu uspel zaostanek proti QPR spremeniti v zmago in se tako veselil letošnje prve domače zmage.

Angleška liga, 5. kolo:

Swansea City : Everton FC 0:3 (0:2)
Anichebe (21), Mirallas (43), Fellaini (82)

Chelsea FC : Stoke City 1:0 (0:0)
Cole (85)

West Bromwich Albion : Reading FC 1:0 (0:0)
Lukaku (71)

West Ham United : Sunderland AFC 1:1 (0:1)
Fletcher (10), Nolan (90)

Wigan Athletic : Fulham FC 1:2 (0:1)
Rodallega (32), Duff (68), Kone (90)

Southampton FC : Aston Villa 4:1 (0:1)
Bent (35), Lambert (58, 90/11m), Clyne (63), Puncheon (72)

Liverpool : Manchester United 1:2 (0:0)
Gerrard (46); Rafael (51), Van Persie (81-11m)

Newcastle : Norwich 1:0 (0:0)
Ba (20)
Haris Vučkić ni igral.

Manchester City : Arsenal 1:1 (1:0)
Lescott (40); Koscielny (82)

Tottenham : QPR 2:1 (0:1)
Faurlin (59-ag), Defoe (61); Zamora (33)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.