Šport > Nogomet
2306 ogledov

Maribor do zmage proti Zrinjskemu

Nogometaši Maribora so na gostovanju v Mostarju prišli do lepe prednosti pred povratnim obračunom.

Pri prvaku Bosne in Hercegovine Zrinjskem so bili zadovoljni z žrebom v kvalifikacijah za ligo prvakov, saj so ocenili, da je Maribor precej šibkejši kot v preteklih letih. "Maribora se nam ni treba bati. Če sem prej govoril, da imamo okrog 35 odstotkov možnosti, sedaj mislim, da so te 10 ali 15 odstotkov višje," je po ogledu ene izmed zadnjih prijateljskih tekem vijoličastih dejal trener Zrinjskega in nekdanja legenda Hajduka Blaž Slišković.

In začelo se je po željah domačih. Ti so pritisnili na gol gostov, že v deseti minuti pa je Marko Šuler v kazenskem prostoru potisnil Nemanjo Bilbijo, nemški sodnik Daniel Siebert pa je (pre)hitro pokazal na belo točko. Streljal je prav Bilbija, ki pa je zadel vratnico. Tu še ni bilo konec nevarnosti, saj se je žoga nato odbila od hrbta vratarja Jasmina Handanovića, a se na srečo slovenskih prvakov ni odbila čez golovo črto.

Čuvaj mreže Maribora se je izkazal tudi v 13. minuti, ko je znova dobil dvoboj z Bilbijo, tokrat je Handanović zaustavil nevaren strel s prostega strela. Že v naslednji minuti so vijoličasti zatresli mrežo, a je bil zadetek upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Maribor je postajal aktivnejši, v 25. minuti pa je po podaji Valona Ahmedija na desetih metrih popolnoma sam ostal Dino Hotić, ki pa je z glavo meril mimo vrat. Že v naslednjem napadu je Ahmedi podal z desne strani, okroglo usnje pa je na robu kazenskega prostora slabo ustavljal Luka Zahović in nova priložnost je splavala po vodi. Sin mariborskega športnega direktorja, Luka naj bi bil sicer kmalu zapustil Maribor, je zamujeno nadoknadil v zaključku prvega polčasa. Najzaslužnejši za zadetek je bil sicer Hotić, ki je s podajo razparal obrambo domačih, do žoge je sam pred vratarjem prišel Gregor Bajde in le še nesebično podal na drugo stran šestnajsterca, kjer je bil popolnoma sam Zahović. Ta je le še moral poslati okroglo usnje v nebranjeno mrežo - 0:1 za Maribor.

V drugem polčasu je Maribor brez večjih težav ohranjal priigrano prednost, reči pa so se zakomplicirale v 68. minuti, ko je Siebert znova precej hitro pokazal že drugi rumeni karton Blažu Vrhovcu. Kljub igralcu več si gostitelji niso uspeli pripraviti lepših priložnosti, v 77. minuti je nevarno sprožil 19-letni Marijan Ćavar.

Ko je že kazalo na popolni uspeh gostov, pa so domači izenačili v 89. minuti. Saša Kajkut je podal na rob šestnajsterca, rezervist Ognjen Todorović pa se je otresel vijoličastih branilcev in tudi ob nekoliko slabšem posredovanju Handanovića zadel za 1:1. Slovenski vratar je nato moral v petminutnem sodnikovem dodatku še dvakrat posredovati, nato pa je sledil nov zasuk. V protinapadu je domači kapetan Pero Stojkić podrl Ahmedija, nemški delilec pravice pa je še drugič na tekmi zapiskal enajstmetrovko. To je uspešno izvedel Marcos Tavares. Dvoboj bi se lahko zaključil še z višjo zmago vijoličastih, saj je v naslednji akciji gostov Tavares našel Ahmedija, ki je prišel sam pred vratarja Kenana Pirića, a je slednji dobil dvoboj iz oči v oči.

Liga prvakov, kvalifikacije:

Zrinjski : Maribor  1:2 (0:1)
Todorović 89.; Zahović 43., Tavares 93./11-m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.