Šport > Nogomet
213 ogledov

Maribor po zmenek z Islandci

Ljudski vrt, stadion Maribor Anže Petkovšek
Slovenski državni prvaki so v dobrem položaju, da izločijo najboljše moštvo BiH.

Nogometaši Maribora se bodo drevi ob 20.15 v Ljudskem vrtu pomerili z Zrinjskim. Gre za povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, s prvega dvoboja pred tednom dni v Mostarju imajo Mariborčani po golih Luke Zahoviča in Marcosa Tavaresa prednost 2:1.

Mariborčanom tokratna tekma prinaša veliko. Štajerska ekipa pa se kljub prednosti s prve tekme zaveda, da povratnega dvoboja ne sme jemati zlahka in preveč gledati v prihodnost tekmovanja, ki jim glede na žreb zagotavlja na papirju lažjega nasprotnika in s tem že evropsko jesen.

Maribor Liga prvakov Šport "Na povratni tekmi bo 3:0 za nas"

Vijoličasti želijo danes bolje nadzirati tekmo kot na prvem srečanju, prikazati lep nogomet, po besedah domačega trenerja Darka Milaniča pa morajo biti predvsem mladi igralci lačni zmage, pri tem pa se morajo zanesti tudi na pomoč izkušenj starejših igralcev. V kadru bosta manjkala Blaž Vrhovec zaradi dveh rumenih kartonov in Damjan Bohar, medtem ko bo Marko Šuler bržkone lahko zaigral.

Ekipa, ki bo po današnjem dvoboju napredovala, se bo v tretjem krogu pomerila z islandskim Hafnarfjördurjem, ki je po neodločenem izidu 1:1 na prvi tekmi na drugi v gosteh proti Vikingurju s Ferskih otokov včeraj slavil z 2:0.

Na preži bo helikopter

Tekma po policijskih merilih velja za dvoboj visokega tveganja, zato bo poostrena tudi varnost. Dogajanje na glavnih zbirnih mestih navijačev bo pod video nadzorom, prav tako bodo možje v modrem na morebitne izgrede prežali iz zraka s helikopterjem. Podatki o številu tujih navijačev so različni, saj naj bi ti v mesto prispeli z lastnim prevozom.

Mariborska občina pa je meščane že pozvala, da se na tekmo odpravijo s tokrat brezplačnim mestnim javnim prevozom, uporabnik bo moral zgolj pokazati veljavno vstopnico, saj bodo tudi mestni redarji poostreno obravnavali napačno parkirana vozila. Ulice okrog stadiona bodo kot po navadi ob velikih tekmah zaprte za promet.

šolski avtobus Užaljenost Šport "Prepotentni Slovenci se nam smejijo zaradi avtobusa"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.