Šport > Nogomet
850 ogledov

Maribor spoznal zadnjo oviro na poti do elite

Mitja Viler Maribor Zrinjski Maribor je v prejšnjem krogu izločil Zrinjski.
Slovenski državni prvaki so dobili svoje tekmece v play-offu za najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje.

Varovanci Darka Milaniča se bodo za vstop v Ligo prvakov pomerili z izraelskim prvakom Hapoelom iz Be'er Sheve. Slednji je v 3. predkrogu izločil bolgarski Ludogorec, doma je slavil z 2:0, v gosteh pa klonil 3:1 in napredoval zaradi zadetka v gosteh. Prva tekma bo 16. avgusta v Izraelu, povratna pa 22. avgusta v Ljudskem vrtu.

Mariborčani so tako za tekmeca, ki jim bo skušal preprečiti tretji nastop v skupinskem delu Lige prvakov v zgodovini (1999/2000, 2014/15), dobili izraelskega prvaka, pri katerem so zadovoljni z žrebom.

maribor, ljudski vrt, liga prvakov Uspeh Šport Mariborčani po zmagi do evropske jeseni

"Razumljivo, da v tej fazi žreba za ligo prvakov ni več lahkega nasprotnika. Dobili smo Izraelce, ki so zelo močna ekipa. Lahko rečemo tudi tipična domačinska, z dobrimi rezultati na domačem igrišču. Ob tem pa tudi z odličnim ozračjem na stadionu. To me zelo veseli. Domači navijači, zelo podobni našim Violam, pripravijo izjemen spektakel," je za mariborsko spletno stran povedal športni direktor Zlatko Zahovič.

"Če pogledamo njihove rezultate, so v lanski sezoni v play-offu Lige prvakov izgubili proti Celticu z 2:5 v Glasgowu, potem ko so na domačem igrišču zmagali z 2:0. Potem so igrali v evropski ligi in napredovali iz skupine v izločilni del, vmes premagali tudi moštvo Interja. Ekipo dobro poznamo, saj smo bili zainteresirani za njihovega brazilskega napadalca. Moram reči, da se zelo veselim novega dvoboja z izraelskim predstavnikom. Izraelci so naši športni prijatelji, imamo izkušnje z izraelskim nogometom, ki je na vrhunski ravni, z ogromnimi vlaganji. Ampak bi vseeno dejal, da so možnosti 50:50."
Zlatko Zahović

Pri Hapoelu nekdanji član Drave

Hapoel Be'er Sheva je bil ustanovljen leta 1949, igra pa na stadionu Turner s kapaciteto dobrih 16.000 gledalcev. Doslej je štirikrat osvojil naslov izraelskega prvaka, zadnji dve sezoni je obakrat končal na vrhu domače lige. V prejšnji sezoni je v evropski ligi prišel do 1/16 finala.

V svojih vrstah ima Hapoel iz Beeršebe kar nekaj tujcev, tudi nekdanjega člana Barcelone Isaaca Cuenco in Nigerijca Johna Oguja, ki je pred leti brcal v dresu ptujske Drave.

Maribor je sicer že v preteklosti igral proti izraelskim klubom, med drugim je leta 2014 v 3. krogu kvalifikacij lige prvakov izločil Maccabi Tel-Aviv in se nato prek Celtica prebil v skupinski del najprestižnejšega klubskega tekmovanja, v sezoni 2011/12 pa je v 3. predkrogu moral priznati premoč Maccabiju Haifi.

Kvalifikacije med NK Domžale in FC Freiburg. Žreb Šport Domžale proti nekdanjemu evropskemu prvaku

Rijeka v Pirej, Verbič v Azerbajdžan

V 4. kvalifikacijskem krogu pa bo Ligo prvakov lovilo še nekaj Slovencev. København Benjamina Verbiča se bo meril s Qarabagom, Rijeka Matjaža Keka in Matica Črnica pa z Olympiacosom. Sporting Lizbona, katerega član je Ažbe Jug, bo igral proti romunskemu FCSB oziroma nekdanji Steaui.

Deset zmagovalcev iz 4. kroga bo zaigralo v skupinskem delu Lige prvakov, kjer so že Real Madrid, Bayern München, Juventus, Benfica, Chelsea, Šahtar Donjeck, AS Monaco, Spartak Moskva, Anderlecht, Atletico Madrid, Barcelona, Basel, Besiktas, Borussia Dortmund, Feyenoord, RB Leipzig, Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain, Porto, AS Roma in Tottenham.

Play-off Lige prvakov, žreb:

PRVAKI:
Qarabağ - København
APOEL Nikozija - Slavia Praga
Olympiacos - Rijeka
Glasgow Celtic - Astana
Hapoel Be'er Sheva - Maribor

NEPRVAKI:
İstanbul Başakşehir - Sevilla
Young boys - CSKA Moskva
Napoli - Nice
Hoffenheim - Liverpool
Sporting Lizbona - Steaua Bukarešta

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.