Šport > Nogomet
634 ogledov

Mariborski nogometaši s protestom opozarjajo vlado

maribor Profimedia
"Rešitev ali vsebinskih predlogov s strani stroke ni zaznati."

"Skupaj z izvajalci športa smo pripravili akcijo “Tečem za šport”, s katero želimo izpostaviti trenutno problematiko na področju športa, negativen odnos države do športa, predvsem pa naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport. Navkljub številnim predlogom in pozivom civilne sfere športa, pa je imela država do sedaj gluha ušesa tudi pri sprejemanju protikoronskih paketov," so zapisali pri Sindikatu športnikov Slovenije (SŠS), kjer so nezadovoljni s sprejetimi ukrepi na področju športa v času koronavirusa.

"Zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija virusa Covid-19, se je področje športa v Sloveniji znašlo v nezavidljivem položaju. Rešitev ali vsebinskih predlogov s strani stroke ni zaznati, zato bomo spodbudili javno razpravo o predlogih rešitev ob izhodu iz te krize, obenem pa z akcijo drug drugega motivirali, da iz krize izstopimo karseda pozitivni," so še dodali.

K akciji so se aktivno priključile nekatere nacionalne panožne športne zveze, športna drušva in športniki, tako so na primer storili tudi pri mariborskem nogometnem prvoligašu, ki ta konec tedna ni stopil na zelenico zaradi sprejetih ukrepov.

Simona Kustec Športna blamaža Šport Največje tekmovanje pri nas, ministrica pa povsem izgubljena

"Šport je doslej poskrbel za neprecenljivo prepoznavnost Slovenije v svetu brez izdatnih vlaganj, ampak z neizmernim trudom vsakega posameznega športnika in športnega delavca. Športniki se popolnoma zavedamo, da je zdravje ljudi na prvem mestu in mora biti prioriteta vseh, ki odločajo. To smo dokazali, saj smo se ves čas vestno držali vseh sprejetih ukrepov, mnogi med nami so se znotraj svojih panožnih zvez držali še mnogo strožjih pravil, velika večina med nami pa je bila velik del lanskega leta popolnoma neaktivna. Zato enostavno ne moremo prezreti dejstva, da ukrepi med seboj niso usklajeni in med drugim škodijo tudi slovenskemu športu," so na svoji spletni strani zapisali pri NK Maribor.

"Z akcijo Tečem za šport! želimo opozoriti na zelo hitro poslabševanje položaja športnikov, športnih društev in zvez, na zaskrbljujoče podatke o slabšanju motoričnih sposobnosti slovenskih otrok in na dejstvo, da se po odprtju na začetku leta veliko otrok ni vrnilo k športni aktivnosti. Opozoriti želimo, da navkljub številnim predlogom in pozivom s strani športa, šport ni zajet niti v enem izmed do sedaj sprejetih t.i. PKP-jev. Opozoriti želimo, da je šport v težavah in nujno potrebuje pomoč. Šport ni problem. Šport je rešitev!" so sklenili zapis.

Pri SŠS želijo, da se akciji v čim večjem številu priključijo tudi športni navijači: "Vse navijače in podpornike športa prosimo, da na svojih kanalih komuniciranja delijo posnetke in fotografije aktivnosti (teka), v svojem lokalnem okolju ali v okolju športnega društva s ključnikom #tecemzasport."

Komentarjev 1
  • JZekspert 20:29 04.april 2021.

    MARIBOR!!! MARIBOR!!! Šampion!!! Čestitke za protest iz Ljubljane.