Šport > Nogomet
130 ogledov

Matuidi v Torinu, Boateng v Berlinu

Blaise Matuidi Blaise Matuidi.
Petek je prinesel nekaj odmevnih nogometnih prestopov.

Francoski reprezentančni vezist Blaise Matuidi je tudi uradno postal novi član Juventusa. Tridesetletni dosedanji član Paris St. Germaina je s Torinčani podpisal triletno pogodbo.

Juventus bo Parižanom za Matuidija odštel 20 milijonov evrov, odškodnina pa lahko z določenimi bonusi naraste še za 10,5 milijona evrov.

Philippe Coutinho Arsenal Liverpool Saga se nadaljuje Šport Liverpool zavrnil neverjetno vsoto za Coutinha

Matuidi je bil pri PSG zadnjih šest sezon in je s Parižani osvojil štiri naslove francoskega prvaka ter tri pokalne naslove. Za francosko reprezentanco je doslej odigral 58 tekem in dosegel osem golov.

Boateng spet v domovini

Kevin-Prince Boateng | Avtor: Profimedia Kevin-Prince Boateng. Profimedia

V Berlinu rojeni ganski nogometni vezist Kevin-Prince Boateng se vrača v nemško ligo. Tridesetletnik je podpisal triletno pogodbo z Eintrachtom iz Frankfurta. "Pogrešal sem Nemčijo," je dejal Boateng, ki je nazadnje igral za španski Las Palmas.

Boateng je v Nemčiji sicer igral še za Hertho Berlin, Borussio Dortmund in Schalke, nosil pa je še drese Tottenhama, Portsmoutha in Milana. Skupno je za vse omenjene klube odigral 377 ligaških tekem, skoraj sto v Nemčiji.

"Dejstvo, da mi je Eintracht omogočil, da sem spet pri družini, mi pomeni ogromno. Komaj čakam, da se srečam s soigralci in da se začnemo boriti za točke z orlom na prsih," pravi Boateng, ki naj bi zapolnil vrzel po poškodbi Mehičana Marca Fabiana. Tega zaradi težav s hrbtom ne bo dva meseca.

Prvi tekmec Eintrachta v sezoni 2017/18 bo Freiburg, pri katerem bo gostoval v nedeljo.

Gabriel nazaj v Španijo

Gabriel Paulista | Avtor: Profimedia Gabriel Paulista. Profimedia

Španski nogometni prvoligaš Valencia se je okrepil z brazilskim branilcem Gabrielom Paulisto, nazadnje članom londonskega Arsenala. Valencia je za Brazilca, ki je podpisal petletno pogodbo, odštela 12 milijonov evrov. Šestindvajsetletni Gabriel Paulista ima v pogodbi odkupno klavzulo v višini 80 milijonov evrov.

Brazilec se je Arsenalu pridružil januarja 2015, a si v Londonu ni priigral stalnega mesta v prvi enajsterici.

Pred tem je Valencia pripeljala tudi vratarja Norberta Neta iz Juventusa in Nemanjo Maksimovića, nekdanjega igralca Domžal, iz Astane.

Ostroge kupovale na Nizozemskem

Davinson Sánchez | Avtor: Profimedia Davinson Sánchez. Profimedia

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham je v svoje vrste pripeljal prvo poletno okrepitev. Obrambo Londončanov je okrepil kolumbijski reprezentant Davinson Sánchez. Za 21-letnega branilca je Tottenham Ajaxu odštel za klub rekordnih 46 milijonov evrov.

Davinson Sánchez je bil eden ključnih igralec Ajaxa v minuli sezoni, ko so Nizozemci prišli v finale Lige Evropa. Z novimi delodajalci bo podpisal šestletno pogodbo. Opraviti mora še zdravniški pregled in pridobiti delovno dovoljenje. Sánchez je doslej zbral dva nastopa za člansko kolumbijsko reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.