Šport > Nogomet
5064 ogledov

Mariborčani ogorčeni nad to odločitvijo

maribor, ljudski vrt, liga prvakov
1/5
EPA
Trener slovenskega prvaka Darko Milanič je po tekmi v Ljudskem vrtu namignil, da je glavni sodnik, Latvijec Andris Treimanis, oškodoval njegovo ekipo.

Mariborčani so naredili ogromen korak proti uvrstitvi v prihajajočo sezono Lige Europa in si pripravili lepo iztočnico za uvrstitev v skupinski del Lige prvakov.

Varovanci Darka Milaniča so v Ljudskem vrtu po zaslugi zadetka Marcosa Tavaresa premagali osemkratnega islandskega prvaka Hafnarfjördur (1:0). S tem so izpolnili zastavljeni cilj, saj je ob zmagi zelo pomemben tudi podatek, da gostje v Ljudskem vrtu niso dosegli zadetka.

Viler Kabha NK Maribor Liga prvakov Šport Izpolnjen cilj: zmaga brez prejetega gola

"Morali bi zabiti še kakšnega. Imeli smo priložnosti. Po uvodnih 25 minutah, ko so se oni povlekli za žogo in nam niso pustili, da bi izvedli hiter napad. Bili smo preveč pasivni in igrali prepočasi," je v izjavi za Kanal A povedal Milanič in dodal: "Potem pa totalna dominacija. Igrali smo dobro."

Trener domače ekipe je izpostavil sodniško napako v 56. minuti, ko so gostje v svojem kazenskem prostoru zrušili Jasmina Mešanovića

jasmin mešanović | Avtor: YouTube YouTube

"Najprej tista situacija, kjer smo vsi videli prekršek nad Mešanovićem. Potem priložnost Vrhovca. Imeli smo kar nekaj priložnosti. Škoda, da nismo dosegli še kakšen gol," je dejal Milanič, o možnostih za napredovanje pa: "Imamo pozitiven rezultat. Možnosti imamo. Tekmeca poznamo, tako da gremo odigrat hrabro in odločno."

Mariborčani so v soboto slavili v domačem prvenstvu, kjer so po preobratu premagali Triglav Kranj (2:3). Zmagoviti zadetek je dosegel Tavares, ki je bil na tekmi s Islandci v Ljudskem vrtu spet mož odločitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.