Šport > Nogomet
453 ogledov

Milanič jezen na sodnike

Saša Gajser Darko Milanič Zlatko Zahović
Mariborčani so si na prvi tekmi kvalifikacijskega play offa za Ligo prvakov priigrali razmeroma dobro izhodišče, vendar se iz Izraela vračajo z mešanimi občutki.

Slovenski državni prvak je na prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Beršebi izgubil proti Hapoelu (2:1) in ohranil realne možnosti za napredovanje v skupinski del.

Mariborčane je v vodstvo popeljal neuničljivi Marcos Tavares, vendar so gostje izenačili dve minuti kasneje, končni razplet pa je krojila dvomljiva sodniška odločitev, po kateri so imeli domači v zaključku prvega polčasa na voljo enajstmetrovko.

Hapoel se je na odmor odpravil s prednostjo 2:1, izid pa se do konca srečanja ni več spremenil.

Liga prvakov Šport Šok v prvem polčasu ni zmedel Maribora, v Ljudski vrt z lepim kapitalom

"Fantje so oddelali dobro tekmo. Obračun je bil težak, tudi zaradi soparnega vremena. Izraelci so imeli razpoloženega nogometaša Nwakaemeja, ki ga je bilo težko ustavljati, morali smo ga podvajati in v obrambi dobro sodelovati. Izraelci so veliko napadov igrali preko Nwakaemeja, videlo se je, da je on njihovo glavno orožje, svojo kakovost pa je dokazal z izjemnim zadetkom," je po tekmi za spletno stran nkmaribor.com dejal mariborski strateg Darko Milanič.

"Razen ene napake smo v obrambi odigrali dobro. Domneven prekršek Blaža Vrhovca za enajstmetrovko se je začel izven kazenskega prostora."

"Razen ene napake smo v obrambi odigrali dobro. Domneven prekršek Blaža Vrhovca za enajstmetrovko se je začel izven kazenskega prostora. Po prejetem zadetku tik pred odmorom smo se v drugem polčasu dobro pobrali, nasprotniki so takrat padli v igri, nevarni so skušali biti preko protinapadov, kar smo pričakovali. Pobudo so prevzeli zgolj po našem zadetku. Moji varovanci so pozneje v drugem delu tekme prevzeli pobudo in napadali, žal je nekaj zmanjkalo za drugi zadetek." 

Ponovno je zablestel Tavares, ki še naprej navdušuje mariborske navijače. "Tavares je z golom še enkrat dokazal, koliko nam pomeni. Vzel je žogo in izkoristil nezbranost branilcev, presprintal ju je in preigral vratarja ter zabil, kot že večkrat na pomembnih tekmah," je svojega prvega moža pohvalil Milanič.

Doma bo treba doseči gol

Mariborčani imajo lepo izhodišče za napad na tretjo uvrstite v Ligo prvakov, a dejstvo je, da bodo v Ljudskem vrtu morali zadeti, medtem ko bo Hapoel lahko igral na remi.

"Lahko igramo s Hapoelom, preživeli smo gostovanje ob veliki podpori domačih navijačev tekmecem. Z rezultatom nismo zadovoljni, a nas ohranja v igri, da na domačem igrišču prikažemo odlično igro in premagamo nasprotnika. Možnosti imamo in to je po tem dvoboju najbolj pomembno," je skleni trener slovenskega prvaka.

Komentarjev 1
  • perhan63 13:04 17.avgust 2017.

    ja zdej bojo vsi krivi..