Šport > Nogomet
4037 ogledov

Boleča lekcija o družbenih omrežjih, tega ne bo nikoli pozabil

kenedy chelsea
Krilni nogometaš Chelseaja Kenedy je moral predčasno zapusiti azijsko turnejo in se vrniti v London.

kenedy chelsea instagram | Avtor: Instagram Instagram
Angleški prvak Chelsea se je posul s pepelom in svojega nogometaša, 21-letnega Brazilca Kenedyja, poslal domov zaradi neprimernih objav na družbenih omrežjih.

Krilni nogometaš londonskega kluba je na Kitajskem poskrbel za pravcati škandal z objavo videoposnetka in fotografije, ki sta po mnenju domačih oblasti žaljivi do kitajskega naroda.

The People's Daily, uradno glasilo komunističnega režima, je zapisal, da je Kenedy ponižal kitajski narod, Chelseaju pa zagrozil, da bo v primeru neustreznega ravnanja postal nezaželen v njihovi državi.

"Čeprav sta se Kenedy in Chelsea opravičila, tega ne moremo kar prezreti. Takšni nesmisli so obžalovanja vredni. Poskrbel je za incident, ki je osramotil Kitajsko, incident, ki ga preprosto ne moremo tolerirati. Kenedyjeve absurdne izjave niso samo nevljudne, ampak tudi nevedne," piše omenjeni časnik.

Aktualni angleški prvak je v želji, da bi pomiril nastalo situacijo, objavil uradno opravičilo v angleškem in kitajskem jeziku, z njim pa obsodil nevednost 21-letnega nogometaša in obljubil, da ga bo ustrezno kaznoval. 

kenedy chelsea instagram | Avtor: Instagram Instagram
Brazilec je moral zato zapustiti klubsko bazo na Kitajskem in se vrniti v London, kjer bo imel dovolj časa za premišljevanje o svojem dejanju. "Kenedy je razumel svojo napako in dejanje obžaluje," je zatrdil trener Antonio Conte.

Nevedno in neodgovorno

Kenedy je med kitajsko turnejo poskrbel za dve sporni objavi. Najprej je žaljivemu videoposnetku pripisal "je**na Kitajska", nato pa objavil še fotografijo spečega varnostnika in zapisal: "Zbudi se, Kitajska lena."

Nogometaš se je že pokesal. "Rad bi se opravičil vsem Kitajcem za razžalitev. To nikoli ni bil moj namen in razumem, da so bile moje besede popolnoma neprimerne," je sporočil 21-letnik.

Kitajsko zunanje ministrstvo podrobno spremlja dogajanje o Kenedyju, obstaja pa celo možnost, da bi v prihodnosti odreklo dobrodošlico angleškemu prvaku.

Chelsea je nogometaša že poslal domov in tako vsaj delno pomiril strasti.

Kenedy Osovraženi Šport Kitajske oblasti razmišljajo o izgonu Chelseaja
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice