Šport > Nogomet
3391 ogledov

Mojstrovina in izključitev Ronalda, Barça na robu brezna

Real Madrid superpokal Camp Nou Barcelona EPA Real Madrid je v katalonski prestolnici storil velik korak proti novi lovoriki.
Nogometaši madridskega Reala so na prvi tekmi španskega superpokala v gosteh premagali Barcelono.

Nogometaši Barcelone in madridskega Reala so odigrali prvo polovico španskega superpokala. Na prvi tekmi v Kataloniji so bili boljši gostje (1:3) in imajo tako pred povratnim srečanjem, ki bo na sporedu v sredo zvečer, veliko prednost. 

Pokalne prvake prejšnje sezone je na uradni tekmi prvič vodil novi trener Ernesto Valverde, "blaugrana" pa je prvič igrala brez nekdanjega zvezdnika Neymarja. Namesto njega je v začetni postavi v napadu ob Leu Messiju in Luisu Suárezu zaigral novinec Gerard Deulofeu.

Neymar PSG Ligue 1 Šport Neymar zabil na debiju za PSG

Pri španskem in evropskem prvaku Realu, ki je sredi tedna že dobil evropsko superpokalno lovoriko po zmagi nad Manchester Unitedom v Skopju, pa v prvi postavi ni bilo prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, manjkal je tudi kaznovani ideolog igre Luka Modrić.

V prvem polčasu ni bilo zadetkov, čeprav sta si ekipi ustvarili nekaj lepih priložnosti. V 50. minuti so gostje povedli, ko je ostro podajo Marcela v lastno mrežo preusmeril Gerard Piqué. Sledilo je nekaj obetavnih situacij pred obema goloma, v 77. minuti pa je Suárez teatralno padel v kazenskem prostoru in priigral najstrožjo kazen, z bele točke je izenačil Messi.

Tri minute kasneje je Isco v protinapadu zaposlil Ronalda, ki je medtem prišel v igro, Portugalec pa je s fantastičnim strelom z 20 metrov zatresel mrežo. Ronaldo se je v 82. minuti znašel še sam pred golom in skušal izsiliti enajstmetrovko, toda dobil je le drugi, izključujoči rumeni karton.

Kljub številčnemu primanjkljaju je Real še povišal svojo prednost. V 90. minuti je Lucas Vázquez našel Marca Asensia, ta pa je zabil tretji gol Madridčanov na srečanju.

Supercopa de España (prva tekma):

Barcelona - Real Madrid 1:3 (0:0)
Messi 76./11m; Piqué 50./ag, C. Ronaldo 80., Asensio 90.
RK: C. Ronaldo (Madrid) 82.

Povratna tekma bo na sporedu v sredo ob 23. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.