Šport > Nogomet
43 ogledov

Monaco izkoristil razrvanost Borussie

 (Borussia Dortmund - Monaco)
1/19
EPA
V zakasneli četrtfinalni tekmi Lige prvakov je Monaco v gosteh premagal Borussio Dortmund (2:3) in si priigral dobro izhodišče za povratno tekmo.

Monaco je na prvi četrtfinalni tekmi evropske Lige prvakov v gosteh premagal Borussio iz Dortmunda s 3:2 (2:0). Po prvotnem programu bi tekma v Dortmundu morala biti na sporedu v torek, a jo je Evropska nogometna zveza odpovedala zavoljo bombnega napada na moštveni avtobus domače zasedbe na poti do stadiona Westfalen.

Obračun med dortmundsko Borussio in Monacom je bil čustveno obarvan zaradi neljubih torkovih dogodkov v Porurju, na zelenici največjega nogometnega stadiona v Nemčiji pa so bili konkretnejši gosti iz kneževine.

Že v 16. minuti je Brazilec Fabinho zapravil 11-metrovko po prekršku domačega obrambnega igralca Sokratisa Papastathopoulosa nad enim najbolj obetavnih igralcev na svetu Kylianom Mbappejem, komaj 18-letni napadalec Monaca pa je tri minute kasneje - po grobi napaki italijanske sodniške trojke, ki je spregledala prepovedani položaj nadarjenega Francoza - dosegel vodilni gol za goste.

V nadaljevanju so gostitelji imeli jalovo premoč, še najlepšo priložnost je po kombinirani akciji v 31. minuti zapravil Japonec Shinji Kagawa. Le štiri minute kasneje so privrženci domače zasedbe vnovič obmolknili, ko je po predložku Andree Raggija z leve strani lastno mrežo zatresel Sven Bender - 0:2.

Borussia odgovorila v drugem polčasu

V drugi polovici tekme so rumeno-črni vendarle povezali svojo igro in zaigrali veliko bolj napadalno. Uvodoma so imeli izrazito terensko premoč in permanentno napadali, v 57. minuti pa tudi znižali na 1:2, potem ko je po kombinirani akciji zadel Francoz Ousmane Dembele.

A gosti so v končnici tekme vendarle zaigrali malce bolj preudarno: v 71. minuti je Kolumbijec Radamel Falcao po bliskovitem nasprotnem napadu zapravil idealno priložnost za gol, v 79. minuti pa je Mbappe izkoristil grobo napako domače obrambe ter na hladnokrven način povišal na 3:1. A gostitelji se niso vdali, po golu Kagawe v 84. minuti pa so si tudi priigrali malce boljši izhodiščni položaj pred povratno tekmo v Monaku.

Povratne tekme najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na evropskih tleh bodo na sporedu 18. in 19. aprila.

Liga prvakov, četrtfinale, 1. tekma:

Borussia Dortmund - Monaco 2:3 (0:2)
Dembele 57., Kagawa 84.; Lottin 19., 79., Bender 35/ag

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.