Šport > Nogomet
29 ogledov

Mourinho brez službe?

mourinho zagreb Igor Kralj/PIXELL
Danes se začenja letošnja izvedba Lige prvakov, največ oči svetovne javnosti bo usmerjenih na stadion Santiago Bernabeu, kjer se bosta pomerila Real Madrid in Manchester City. Dvoboj pa bo poseben tudi zaradi obeh trenerjev in njune zgodovine.

José Mourinho je bil na današnji dan leta 2007 odpuščen kot glavni trener Chelseaja. Takratnemu slabemu uvodu v sezono sta se pridružila poraz proti Blackburnu in domači remi v Ligi prvakov proti norveškemu Rosenborgu, kar je bilo za Portugalca usodno. Slabo leto pozneje je "Edinstveni" na klopi milanskega Interja nasledil Roberta Mancinija, sedanjega trenerja Manchestra Cityja. Danes ima tako trener angleških prvakov priložnost za svojevrstno zadoščenje, saj je Madrid katastrofalno štartal sezono in v prvenstvu v štirih tekmah zbral štiri točke. Še en neuspeh bi tako lahko močno zamajal stolček, na katerem sedi Portugalec.

"To ne bo tekma med mano in Mourinhem, igrala bosta Real Madrid in Manchester City," strateg gostov Roberto Mancini ni želel prilivati olja na ogenj. A gotovo bi današnja zmaga na stadionu Santiago Bernabeu vzbudila veliko zadovoljstva pri Italijanu.

"Ne verjamem v naključja"

Na drugi strani je tudi Mou svojo pozornost obrnil drugam in o "črnem septembru", kot so ga poimenovali španski mediji, ni spregovoril podrobneje. "Ne verjamem v naključja in slučajnosti," je hladno odvrnil strateg Madrida, ko so ga pobarali o možnosti ponovne prekinitve delovnega razmerja v septembru zaradi dveh zaporednih neuspehov. Ob tem je treba vedeti, da pri nekaterih v vodstvu španskega prvaka ni prav dobro zapisan ...

"Luka je fantastičen igralec. Lahko igra na položaju šestice, osmice, desetice ... Ima neko magijo, ki jo posedujejo le največji igralci," pa je Mou nekaj pohvalnih besed dan pred tekmo namenil Luki Modriću, ki bo očitno začel v prvi enajsterici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.