Šport > Nogomet
18 ogledov

Mourinho: Če hočejo pomagati Arsenalu ...

jose mourinho EPA
Trener Modrih José Mourinho meni, da je delegiranje tekme ligaškega pokala med Arsenalom in Chelseajem za torek zvečer napaka funkcionarjev, saj ima njegovo moštvo zelo malo časa za pripravo.

Tako Arsenal kot Chelsea sta zadnji konec tedna slavila v devetem kolu angleške Premier league. Toda Arsenal je s Crystal Palacom (0:2) igral že v soboto zgodaj popoldne, Chelsea pa se je na derbiju z Manchester Cityjem (2:1) meril šele v nedeljo zvečer. Srečanje 4. kroga angleškega ligaškega pokala je na sporedu v torek ob 20.45 in tako bo José Mourinho na zelenico stadiona Emirates bržkone moral poslati precej okrnjeno zasedbo.

"Odigrali bomo tekmo, kot ljudje, ki so delegirali tekmo za torek, hočejo, da jo odigramo. Če želijo veliko tekmo, jim tega ne moremo dati. Če želijo videti igralce, ki so igrali v nedeljo, jim tega tudi ne moremo dati. Če želijo pomagati Arsenalu, da osvoji kakšno lovoriko, potem je to dobordošla pomoč. Če pa želijo videti veliko tekmo med dvema velikima londonskima ekipama, potem bi morali tekmo odigrati v sredo," je razlagal vidno nervozni portugalski trener.

"Upam, da bodo uživali"

"Ni v načrtu, da bi uporabljal mlajše igralce iz rezervne zasedbe, saj moramo pokazati tudi spoštovanje do naših navijačev. A moramo tudi zaščititi nogometaše. Ne smemo dovoliti, da v oktobru odigrajo dve tekmi v treh dneh," je dodal Mourinho, ki je na tekmi proti Cityju poskrbel za novo kontroverzno dejanje, ko je odločilni gol Fernanda Torresa slavil za klopjo gostujoče ekipe.

"Arsenal je igral v soboto ob 13.30 in tako imajo dva dni in pol časa za pripravo na nas. Upam, da bodo nogometni funkcionarji uživali. Mi bomo le skušali opravljati našo službo po svojih najboljših močeh," je v sarkastičnem slogu zaključil "Edini".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.