Šport > Nogomet
22 ogledov

Mourinho: "Morali bi jih sesuti"

Prvih 22 minut je bil Real občutno boljši in zato take besede Mourinha. (Foto: R Žurnal24 main
"Imeli smo priložnosti, da bi že zgodaj razbili tekmeca," je po tekmi z Milanom dejal trener Reala José Mourinho. Razočaran je bil trener Arsenala, Arsene Wenger: "Zmanjkalo nam je zrelosti."
Vsi rezultati, vsi strelci in več o najbolj zanimivih tekmah večera. Poglejte in preberite tukaj.

V sredo zvečer si je Real Madrid z remijem 2:2 z AC Milanom že zagovotil osmino finala Lige prvakov, a trener José Mourinho z igro ni bil povsem zadovoljen. "Ne morem reči, da sem zadovoljen z rezultatom, saj bi jih morali sesuti. Imeli smo priložnosti, da bi že zgodaj razbili tekmeca. A če ob koncu izgubljaš z 1:2 in nato le daš gol za izenačenje, ne moreš reči, da si žalosten. Uvrstili smo se naprej, nismo izgubili. Dobro nam gre na domačem prvenstvu, v Ligi prvakov smo še brez poraza. Vse gre po načrtih." In kaj je Mourinho porekel na sodniško napako, ko so priznali drugi zadetek Pippa Inzaghija iz prepovedanega položaja? "Je najboljši, eden najboljših sodnikov na svetu," meni o glavnem sodniku Howardu Webbu. "Napako je naredil stranski sodnik. To je pač del igre."

Valter Birsa je z Auxerrom po štirih tekmah pri treh točkah (sinoči so z 2:1 premagali Ajax) in ima tako še naprej možnosti za osmino finala. Ajax ima točko več, Milan dve več. Slednji so njihov naslednji nasprotnik. "Ta zmaga je dobra za naš ponos. Zdaj bomo z Milanom lahko igrali z več samozavesti. Dobro smo igrali tudi na prvih treh tekmah, a nismo imeli sreče. Tokrat pa smo je imeli nekaj," je misli strnil trener Auxerrja Jean Fernandez.

Brez možnosti za napredovanje (tudi v Evropsko ligo) pa je po porazu z Brago (0:1) ostal beograjski Partizan. "Za nas so to tekme učenja. Upam, da bomo naslednjo sezono v Ligi prvakov igrali bolje, če se seveda spet uvrstimo v skupinski del," je optimistično v prihodnost pogledal trener Partizana Aleksander Stanojević. "Na tej ravni igre so napake hitro usodne in mi smo jih na tej tekmi preveč naredili že v prvem polčasu. Zapravili smo kar nekaj priložnosti za preobrat."

Partizan je tako še brez točke, Braga jih ima šest, na vrhu skupine H pa sta Arsenal in Šahtar z devetimi. Slednji so v tem četrtem kolu z 2:1 premagali topničarje, zmagoviti zadetek pa je dosegel nekdanji član kluba z Emiratesa, Eduardo da Silva. Hrvaški napadalec z brazilskim poreklom je po golu le sklonil glavo. Zadetka se ni veselil. Arsenal tako še ni potrdil uvrstitve med 16. "Izpustili smo priložnost za napredovanje. Na pomembnih tekmah je najtežje zabiti odločujoči gol in mi ga tokrat nismo. Zmanjkalo nam je zrelosti, niti nismo bili stoodstotno osredotočeni, in to nas je stalo zmage. Sicer smo dobro začeli, a nas je dober nasprotnik kaznoval za neučinkovitost. Za nas je to dobra lekcija," je razloge za poraz iskal trener Arsenala Arsene Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.