Šport > Nogomet
1964 ogledov

Mourinho nalil čistega vina o Ronaldu

jose mourinho EPA
Portugalski strateg José Mourinho je vrnitev Cristiana Ronalda na Old Trafford označil za "misijo nemogoče".

Cristiana Ronalda se vse od izbruha davčne afere povezuje z vrnitvijo k Manchester Unitedu, ki ga je leta 2009 prodal Real Madridu za takrat rekornih 94 milijonov evrov.

Španske oblasti Ronalda obtožujejo, da je med letoma 2011 in 2014 utajil 14,7 milijona evrov, vendar napadalec, ki naj bi zaradi obtožb razmišljal celo o selitvi v drugo državo, očitke odločno zavrača.

Nekaj časa se je šušljalo, da naj bi portugalski sueprzvezdnik okrepil bodisi Paris Saint-Germain bodisi Manchester United, vendar se je kmalu izkazalo, da je šlo le za prazno natolcevanje.

Trener rdečih vragov José Mourinho, ki je z Ronaldom sodeloval v Madridu, je priznal, da je vrnitev na Old Trafford malo verjetna, da ne rečemo nemogoča.

"Nikoli nismo razmišljali o Ronaldu, saj gre za zelo pomembnega igralca v njegovem klubu, ki ima ogromno ekonomsko moč. Nismo zasledili enega razloga, ki bi nas prepričal v to, da si Ronaldo želi oditi," je po koncu pripravljalne tekme v ZDA, kjer so rdeči vragi premaglai LA Galaxy, povedal Mourinho in dodal, da ne bo tratil časa z igralci, ki so "misija nemogoče".

jose mourinho, cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA

Mourinho si v svojem kadru za prihajajočo sezono močno želi Alvara Morato, vendar s predsednikom španskega prvaka Florentinom Pérezom nista našla skupnega jezika.

"To je vprašanje za Florentina. Ceno določajo klubi, ne potencialni kupci. Morata je nogometaš Reala. Madrid se je odločil in nismo dosegli odgovora. Preporosto. Škoda. Gre za igralca, ki je pri meni igral v prvi ekipi. On je nekaj posebnega. Užival sem ob spremljanju njegovega razvoja pri Juventusu in Realu. Ne verjamem, da bo končal pri nas," je priznal portugalski strateg.

alvaro morata | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • Tupamaros 12:00 16.julij 2017.

    Mourinho je zgodovina ali na kratko pase.

Sorodne novice