Šport > Nogomet
27 ogledov

"Mourinho uničuje španski nogomet"

superpokal barcelona david villa jose mourinho slavi real madrid EPA
"Mourinho uničuje španski nogomet," je po novem incidentu Joséja Mourinha dejal Gerard Pique, član zmagovitega "malega kluba", kot se je izrazil Mourinho, Barcelone, ki je Realu Madridu v španskem superpokalu prizadejala nov poraz. Oglasil se je tudi nekdanji nogometaš Reala Fernando Morientes, ki ga je "sram" zaradi besed Ikerja Casillasa.

Dan po zmagoslavju Barcelone v španskem superpokalu niso v središču pozornosti zmagovalci, kot bi se spodobilo, temveč nov izpad trenerja madridskega Reala, Joséja Mourinha. Slednji se je vmešal v množično prerivanje po rdečem kartonu njegovemu Marcelu (ta je grdo podrl Cesca Fàbregasa) in za ušesa potegnil Tita Vilanovo, pomočnika Pepa Guardiole, nato pa se še sarkastično smejal. Nizkotno dejanje so zabeležile televizijske kamere, tako da si Portugalec bržkone lahko obeta nov suspenz španske zveze.


"Mourinho uničuje španski nogomet,"
je trenerja Reala okrcal član Barcelone Gerard Pique. "Ljudje iščejo krivce za incidente. Ti so v Madridu. Nekdo mora dobiti video, ga analizirati in povedati, kdo je kriv." Sodnik je rdeča kartona pokazal Mesutu Özilu in Davidu Villi, potezo Joséja Mourinha pa očitno spregledal. "Upam, da se bo v četrtek govorilo o odličnem nogometu in ne o incidentu. To se ni zgodilo prvič in vedno so vpletene iste osebe. Nekdo mora to rešiti," je dodal Pique. Želja se mu ni izpolnila. Govori se o Mourinhu.

Mourinho je rdeči karton Marcelu sprejel, jezilo ga je nekaj drugega. "To je bila spektakularna tekma od prve do zadnje minute. A od prve minute drugega polčasa so pobiralci žog ob zelenici skrivali žoge. Tega sicer ne kritiziram, ker vem, da nekateri ljudje to počnejo. To se zgodi takrat, ko se majhne ekipe znajdejo v težavah." In kaj je porekel na zaušnico Vilanovi? "Bil sem vljuden, igral sem kot mož in nisem padel na tla že ob prvem stiku. Ne vem, kdo je Vilanova." Dogodek je na kratko komentiral tudi Guardiola: "Video pove vse. To se bo končalo še grdo, če se ne končna kmalu."


Morientes: "Kot Realovca me je sram!"

V debato po tekmi se je vmešal tudi nekdanji napadalec Reala Fernando Morientes, ki je sredino tekmo komentiral za program Cadena COPE. "Kot Realovca me je sram," je povedal o obtožbah Ikerja Casillasa, ki je Fàbregasa obtožil, da se je po ostrem startu Marcela "vrgel po tleh, kot vedno." Morientes je še dodal, da je zgrožen nad dejstvom, da nogometaši Reala po koncu tekme niso počakali na zelenici in zaploskali nasprotnikom, temveč po navodilih trenerja odšli v slačilnico. Realovo zmago na lanskoletni finalni tekmi španskega pokala so na igrišču namreč pozdravili vsi nogometaši Barcelone.

Komentarjev 7
  • literca 14:00 18.avgust 2011.

    Žalostno kaj vse uničuje dober nogomet...Pepe, Marcelo in potem še Mourinho...njega bi po mojem Real moral nagnat da se vrnejo na športna pota ne pa da dobesedno namerno hočejo uničevat kariero nasprotniku...vseeno zelo dobra tekma, toda vidi se da še ...prikaži več Barca zdaleč ni na nivoju, ampak krepko dovolj za prepotentni Real, ki je tako zakompleksan z Barco, da enostavno ne zna in ne more zmnagat...vsak dober športnik čestita nasprotniku ob pšorazu...Real pa bi najraje vse polomil...zato pa je ,,palček,, Massi daleč daleč najboljši...pametno od Reala je edino to da se je CR7 umaknil in ni sodeloval v tem...edini mislim da od Reala..veliko plusa si je naredil, največ škode pa gotovo Otzil, Marcello pa Mourinho...

  • fihner 12:42 18.avgust 2011.

    Barca jim je postala že prava nočna mora, zakompleksani so do amena! Ko bodo zbrcali Jožeta, bodo igrali kot je treba. Vse to je njegovo maslo!

  • fihner 12:42 18.avgust 2011.

    Barca jim je postala že prava nočna mora, zakompleksani so do amena! Ko bodo zbrcali Jožeta, bodo igrali kot je treba. Vse to je njegovo maslo!