Šport > Nogomet
1149 ogledov

Mourinho: Žal mi je, če ste razočarani

jose mourinho, pep guardiola
Portugalski strateg José Mourinho je zatrdil, da so napeti odnosi s Pepom Guardiolo stvar preteklosti.

Prijateljstvo, ki sta ga osnovala v 90. letih prejšnjega stoletja, je razpadlo s tem, ko sta se nogometna strokovnjaka znašla na nasprotnih straneh večnega rivalstva med Real Madridom in Barcelono.

Mourinho je na trenerskem stolčku kraljevega kluba preživel tri sezone (2010-2013) in v tem času poskrbel za srdito obračunavanje z nekdanjim kolegom iz Barcelone.

Nekdanja velika rivala sta danes aktivna v Premier League, kjer pa rivalstvo ne dosega takšnih razsežnosti kot v Španiji. To se je potrdilo na treh lanskih obračunih velikanov iz Manchestra, ki so minili brez večjih pretresov.

"Presenečeni so bili tisti ljudje, ki so prodajali najino rivalstvo. Tri leta sva skupaj delala v Barceloni. Skupaj sva se smejala ob zmagah in jokala ob porazih. Branila sva interese istega kluba in imela dober odnos," je povedal Mourinho.

Mourinho je lani prevzel Manchester United in sezono končal na šestem mestu ligaške lestvice. Trenerski stolček je rešil z zmago v Ligi Europa. Guardiola še nima lovorike z Manchester Cityjem, je pa s tretjim mestom v Premier League ekipi zagotovil nastop v Ligi prvakov.

"Potem je postal trener Barcelone, jaz pa trener Real Madrida. To je bil zelo specifičen trenutek. Ena ekipa je bila na vrhu Evrope, druga pa velikan v težavah. V Španiji je prišlo do obračuna dveh ekip, ker je takšna razlika v konkurenci. Ko sem prišel v Anglijo, sem bil prepričan, da glede na konkurenco ne bo šlo za obračun Cityja in Uniteda, Mourinha in Pepa. Žal mi je, če ste razočarani," je dodal portugalski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice