Šport > Nogomet
20 ogledov

Muraši iščejo rešitev iz krize

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Eterović Fajić Drakovič Saša Despot
Agonija v vrstah še edinega pomurskega prvoligaša, Mure 05, se nadaljuje, krizi pa ni videti konca. Nadzorni odbor potapljajočega se kluba je za 25. januarja sklical izredni občni zbor. Izredna skupščina bo hkrati volilna. Zaradi neurejenih razmer je klub že zapustil Fabijan Cipot.

Nadzorni odbor nogometnega kluba Mura 05 je zaradi suma hujših kršitev poslovanja, na podlagi ugotovitev s svojih sej in pogovora s predsednikom kluba Miroslavom Topičem, sklical izredni občni zbor Mure 05, ki bo v petek, 25. januarja, z začetkom ob 17.uri v klubskih prostorih Mure 05 v Fazaneriji. V nadzornem odboru so posebej poudarili, da ne zapirajo vrat domačim in tujim investitorjem in sponzorjem, a ocenjujejo, da trenutno stanje v klubu zapira vrata vsem dobronamernim iniciativam.

Izredna skupščina bo, poleg sprejetja določenih sprememb v statutu nogometnega društva, hkrati volilna, Novo vodstvo pa naj bi transparentno ustvarilo normalne pogoje za delo in rešilo, kar se rešiti še da.

Igralci tavajo v nevednosti

Medtem ko so drugi slovenski prvoligaši pričeli s pripravami za nadaljevanje sezone, se v Muri po zimskem odmoru ni prav nič premaknilo na bolje. Igralci in stroka so po nekaterih informacijah izgubili vsak stik s predsednikom kluba in sploh ne vedo, kdaj se bodo pričele priprave, kaj šele kdaj bodo, če bodo, dobili zasluženi denar.

Tudi nejasnostim okrog potencialnih investitorjev ni videti konca. Naposled so se dvignili na noge simpatizerji Mure 05, ki so predsedniku Miroslavu Topiču poslali jasno sporočilo in v izjavi za javnost zahtevajo od njega, da do petka, 18.januarja, predstavi jasno finančno poročilo, ki bo potrdilo resnični dolg kluba, hkrati pa prikaže vse transakcije s klubskega transakcijskega računa in da se do omenjenega datuma na transakcijskem računu kluba znajdejo finančna sredstva njegovih potencialnih investitorjev. V nasprotnem primeru navijači odločno zahtevajo, da Topič poda svoj nepreklicni odstop z mesta predsednika Mure 05.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.