Šport > Nogomet
55 ogledov

Napet derbi po okusu modrega dela mesta

Kevin de Bruyne Manchester United Manchester City
1/10
EPA
Na uvodni tekmi 4. kola elitne angleške nogometne lige je Manchester City v gosteh ugnal Manchester United (1:2). Zmage za Tottenham, Arsenal in Liverpool.

Nogometaši Manchester Cityja so z zmago na Old Traffordu (1:2) ohranili popoln izkupiček v letošnjem prvenstvu, medtem ko je Manchester United izgubil prve točke.

Pep Guardiola je tako dobil prvi angleški dvoboj proti Joséju Mourinhu, čeprav so imeli tudi "rdeči vragi" dovolj priložnosti, da bi iztržili več.

Prva priložnost je pripadla Unitedu, ko je po protinapadu Paul Pogba streljal previsoko, a prvi pravi udarec je zadal City v 15. minuti. Dolgo žogo Aleksandra Kolarova je v zraku podaljšal Kelechi Iheanacho, Kevin de Bruyne pa je "snedel" žogo z noge Daleya Blinda, stekel sam proti Davidu de Gei in mirno zabil.

Po zaostanku so domači zaigrali ambiciozneje, toda v 36. minuti so se znašli še v večjih težavah, ko je De Bruyne z desne zadel vratnico, sam pred vrati pa je bil Iheanacho in žogo nemoteno potisnil v prazno mrežo. 

Toda United je odgovoril, resda s pomočjo vratarja gostov Claudia Brava. Slednji je dolg predložek po prostem strelu izpustil iz rok, darilo pa je z dobrim strelom izkoristil Zlatan Ibrahimović in domačine vrnil v igro. Bravo bi pred polčasom skoraj zakuhal še izenačenje, toda zmede ob njegovem izhodu iz vrat in ukradene žoge Jesseja Lingarda Ibrahimović ni uspel izkoristiti. 

Drugi polčas se je začel z novim poskusom Ibrahimovića, v 57. minuti pa bi Bravo, po ponesrečenem preigravanju, kaj lahko zakrivil enajstmetrovko po startu nad Waynom Rooneyem, toda sodnik Mark Clattenburg mu je pogledal skozi prste.

V 70. minuti je rezervist Marcus Rashford sicer zabil, a je bil gol razveljavljen, ker je žogi smer spremenil Ibrahimović, ta pa je stal v prepovedanem položaju. Nato je imel City nekaj situacij za potrditev zmage: Fernandinho je z glavo streljal preslabotno, De Bruyne je po protinapadu in podaji Leroyja Sanéja celo zadel vratnico, David Silva pa je meril čez gol.

Kljub silovitemu pritisku domačih v zadnjih trenutkih srečanja so gostje uspeli ubraniti zmago in razveseliti svoje navijače. 

Drama na stadionu Emirates

Londonski Arsenal je vse do konca trepetal za zmago nad Southamptonom (2:1). Gostje so povedli v 18. minuti, ko je prosti strel Dušana Tadića zadel prečko, nato pa se od Petra Čecha odbil v mrežo. Izenačil je Laurent Koscielny z izjemnimi škarjicami v 30. minuti, za tri točke "topničarjev" v letošnji sezoni pa je z enajstmetrovko v 94. minuti poskrbel Santi Cazorla.

Tottenham je lažje od pričakovanj v gosteh premagal Stoke City (0:4), medtem ko je Watford po zaostanku z 2:0 zmagal pri West Hamu (2:4).

Do pomembne domače zmage je proti West Bromu prišel Bournemouth (1:0), Hull City pa je v izdihljajih srečanja ukradel točko v Burnleyu (1:1). Middlesbrough je doma klonil proti Crystal Palacu (1:2).

Nova tribuna videla zmago

Liverpool je na sklepni sobotni tekmi ob odprtju nove tribune na Anfieldu gostil aktualnega prvaka Leicester City in visoko zmagal (4:1).

Domači so povedli z golom Roberta Firmina v 13. minuti, po lepi akciji in podaji Daniela Sturridga s peto je v 31. minuti prednost podvojil Sadio Mané. Gostje so po napaki Lucasa Leive znižali prek Jamieja Vardyja.

V drugem delu sta zmago potrdila Adam Lallana z natančnim strelom v 56. minuti in Firmino po protinapadu in podaji Manéja tik pred koncem.

Premier League, 4. kolo:

Manchester United - Manchester City 1:2 (1:2)
Ibrahimović 42.; De Bruyne 15., Iheanacho 36.

Arsenal - Southampton 2:1 (1:1)
Koscielny 30., Cazorla 94./11m; Čech 18./ag

Bournemouth - West Brom 1:0 (0:0)
Wilson 79.

Burnley - Hull City 1:1 (0:0)
Defour 72.; Snodgrass 95.

Middlesbrough - Crystal Palace 1:2 (1:1)
Ayala 38.; Benteke 16., Zaha 47.

Stoke City - Tottenham 0:4 (0:1)
Min 41., 56., Alli 60., Kane 70.

West Ham United - Watford 2:4 (2:2)
Antonio 5., 33.; Ighalo 42., Deeney 45., Capoue 53., Holebas 63. 

Liverpool - Leicester City 4:1 (2:1)
Firmino 13., 89., Mané 31., Lallana 56.; Vardy 38.

Swansea City ; Chelsea 2:2 (0:1)
Sigurdsson 59., Fer 62.; Costa 18., 81.

Ponedeljek:
Sunderland - Everton

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.