Šport > Nogomet
21 ogledov

Navijači Zenita vrgli petardo v vratarja Dinama

Šunin Dinamo Moskva Zenit Sankt Peterburg ruska liga petarda pirotehnika Youtube
Na tekmi ruskega nogometnega prvenstva med Dinamom iz Moskve in Zenitom St. Peterburgom je prišlo do navijaškega incidenta, zaradi katerega je sodnik Aleksej Nikolajev dvoboj prekinil v 36. minuti. Eden od Zenitovih navijačev je namreč s pirotehničnim sredstvom poškodoval vratarja Dinama Antona Šunina.

Dinamo je v vodstvo v 27. minuti popeljal Vladimir Granat. Devet minut kasneje je obležal vratar Anton Šunin, sodnik Aleksej Nikolajev pa je srečanje prekinil. Usoda tekme ruske prve lige bo znana po zasedanju disciplinskega odbora.

"Imamo videoposnetek, s katerim bomo lahko identificirali osebo, ki je vrgla petardo in poškodovala vratarja Dinama. Definitivno bo kaznovan za svoje dejanje," je dejal Aleksander Meitin, vodja varnosti ruske lige.

Šunin je po tekmi sporočil, da je imel težave z vidom in sluhom: "Nekaj je padlo poleg mene. Pogledal sem dol in petarda mi je eksplodirala v obraz. Imam težave z vidom in sluhom, zdaj grem v bolnišnico na preglede."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.