Šport > Nogomet
23 ogledov

''Ne bom odgovoren za smrt otroka''

sandro rosell EPA
Španski nogometni velikan Barcelona je prekinil dolgoletno tradicijo na stadionu Camp Nou, kjer so si lahko otroci do sedmega leta starosti tekme ogledali brezplačno.

Otroci do sedmega leta starosti bodo po novem morali plačevati vstopnice za ogled tekem na Barçinem domačem stadionu Camp Nou. Tako se je odločilo vodstvo katalonskega kluba, saj se zaradi prevelikega zanimanja za El Clásico, ki bo na sporedu 26. oktobra, bojijo za varnost svojih navijačev.

Novo pravilo bo v veljavo stopilo na tekmi med Realom in Barcelono, kjer so sprva pričakovali kar 40 tisoč otrok. Predsednik katalonskega kluba Sandro Rosell je priznal, da nasprotuje novemu pravilniku, vendar mora v prvi vrsti poskrbeti za varnost obiskovalcev.

''S populističnega vidika sem prvi, ki bi nasprotoval takšni odločitvi, ki sem jo sam sprejel, a to sem moral narediti. Raje vidim naslov 'Rosell odrekel vstopnico otrokom' kot 'Rosell ubil otroka','' je povedal Španec in namignil, da bodo v nekaterih primerih morda naredili izjemo. ''Razmišljamo, kaj lahko naredimo, a na odmevnih tekmah ne bo izjem. Te ukrepe je potrebno sprejeti, saj noben stadion v Evropi ne dopušča obiska otrok brez vstopnice. To je pravilo, ki mu nasprotujemo, a takšen je zakon.''

Na tekmo kar 140 tisoč ljudi?

Strokovnjaki za varnost so Rosella opozorili, da bi lahko Camp Nou obiskalo tudi do 40 tisoč otrok, kar bi skupno število gledalcev povečalo na 140 tisoč, česar si Barça ne more privoščiti. ''Opozorili so nas, da lahko namesto 10 tisoč pričakujemo tudi do 40 tisoč otrok. To bi skupaj naneslo 140 tisoč obiskovalcev. Ne gre le za spoštovanje zakona, ampak je potrebno razmisliti tudi o morebitnih posledicah, ki bi se lahko zgodile ob tako velikem številu ljudi,'' je dodal Rosell.

Neymar Barcelona podpis pogodbe pogodba prihod predstavitev | Avtor: Reuters Reuters



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.