Šport > Nogomet
465 ogledov

Nekdanji član Juventusa bo moral v zapor

Nekdanji zvezdnik italijanskega prvaka je bil obsojen na triinpolletno zaporno kazen.

Upokojeni italijanski napadalec Fabriozo Miccoli, nekdanji član Juventusa, Fiorentine, Benfice in Palerma, je bil spoznan za krivega izsiljevanja in bo za zapahi preživel naslednja tri leta in pol.

Sodišče v Palermu je ugotovilo, da je nekdanji italijanski reprezentant koristil usluge Maura Lauricelle, sina domnevnega mafijskega šefa, in z njegovo pomočjo od lastnika lokalne diskoteke izsilil vračilo 12.000 evrov.

Šlo naj bi za nekdanjega fizioterapevta Palerma Giorgia Gasperinija, ki je upravljal z diskoteko Paparazzi.

fabrizio miccoli | Avtor: Epa Epa

Miccoli vse obtožbe zavrača in trdi, da ni vedel, da ima Lauricella povezave z italijanskim podzemljem. Na odločitev sodišča se bo pritožil. 

"Sodba je v popolnem nasprotju z ugotovitvami tribunala," je zatrdil nogometašev odvetnik Giovanni Castronovo. "Miccoli je jezen in razočaran, saj ve, da je nedolžen. O obtožbah ne ve ničesar in to bomo tudi dokazali," je dodal. 

Miccoli je v svoji kareiri igral za Casarano, Ternano, Juventus, Perugio, Fiorentino, Benfico, Palermo, Lecce in Birkirkaro. Upokojil se je leta 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice