Šport > Nogomet
14431 ogledov

Brutalno nad Keka: "Da se mu izbije ego in arogantnost!"

Matjaž Kek Rijeka Profimedias
Nekdanji nogometaš Rijeke Ivor Weitzer je ostro napadel trenerja hrvaškega prvaka Matjaža Keka.

Rijeka je pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka, ki je lani ekipo vodil do zgodovinskega naslova državnega prvaka, slabo začela novo sezono.

Hrvaški prvoligaš je v sredo gostoval v Pireju in zabeležil tretji zaporedni poraz, kar se je zgodilo prvič v zadnjih sedmih letih. Zaradi slabših rezultatov se stopnuje pritisk na Keka, ki sicer na Hrvaškem uživa velik ugled in velja za enega najboljših trenerjev v 1. HNL.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Matjaž Kek. Profimedia
Najglasnejši kritik je nekdanji vezist Rijeke (2006-2009, 2012-2013) Ivor Weitzer, ki od leta 2017 igra za FX Buxoro. 29-letnik je izstrelil kar nekaj strupenih puščic proti nekdanjemu slovenskemu selektorju in osvetlil drugo plat Kekove zgodbe o uspehu.

"Kako igralci ne bodo poškodovani, če pa jih 13 konstantno igra na treh frontah v prvenstvu, pokalu in Evropi? Ko se sezona zaključi, se čez dooooolgih deset dni začnejo priprave na novo, na katerih ubijaš iste igralce. Človek vsako tekmo govori o rotacijah, a menja le takrat, ko igralec umre, torej iz nuje, ne pa zaradi tega, ker se igra na treh frontah in morajo biti vsi igralci v optimalni formi," je Weitzer krivdo za kadrovske težave zvalil na trenerja.

V nadaljevanju je javno izrazil dvom v Kekove metode treninga in mu očital, da nekaterim igralcem sploh ne ponudi priložnosti. "Sedaj boste rekli, da je trening merilo, kjer se igralec lahko dokaže. Jaz pa povem, da pri Keku to ni naključje, saj se pri njem na treningu ne igra nogometa. Niti na enem treningu prva ekipa ni igrala z drugo ali v mešani postavi, da bi se kdo lahko dokazal. Zagotavljam vam, da je tako od mojega časa pa do danes."

Nato se je dotaknil še Kekovih osebnostnih značilnosti. "Treba mu je dve prisoliti, da se mu izbije ego ter arogantnost in nespoštovanje načel človeških odnosov. V šestih mesecih, kolikor sem jih preživel z njim, me niti enkrat ni pozdravil. Takšen je bil do vseh, za katere je ocenil, da niso pomembni," je zapisal Weitzer in zanikal, da je Kek zaslužen za preboj Andreja Kramarića.

Matjaž Kek | Avtor: EPA EPA
"Mnogi so rekli, da je Kramarića in ostale zgradil Kek, a jaz pravim buuuuulshiit! Kramarića sta ustvarila Dinamo in ulica, morda še najbolj Ivković, ne pa Kek. V Reki je dobil priložnost za redno igro in on je to izkoristil, saj poseduje izjemne kvalitete. Povem vam, da bi Kek v napadu raje imel Benka, saj ne mara igralcev, kot je Krama, ki imajo vse. Keku ni všeč, če se o kom govori v superlativih, razen o igri in mašineriji, ki sta njegovi stvaritvi," je bruhalo iz nogometaša.

"Za konec bi rad dejal, da ne morem oporekati njegovim rezultatom, četudi bi želel. Ne morem biti neiskren, ker je dober trener in rezultati to potrjujejo," je zapisal Weitzer in priznal, da nogometaši niso nedolžne žrtve, a je s svojim zapisom želel preprosto osvetliti drugo, skrito plat zgodbe.

Kek: Želim mu veliko uspehov

Rijeko pred povratnim srečanjem z Olympiakosom čaka domača tekma z zagrebško Lokomotivo. Keku so na tiskovni konferenci postavili vprašanje na temo nekdanjega varovanca, vendar je ohranil mirno kri in navdušil z gosposkim odgovorom.

"Vsak ima pravico do svojega mnenja, važno je le, da ne prestopi meje dobrega okusa. Meni so konstruktivne kritike pomagale v življenju in karieri. Weitzerju želim veliko zdravja in uspehov."

Matjaž Kek | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 3
  • Žurnalček 09:08 20.avgust 2017.

    Tale fuzbaler je bizgec , kajti Keku lastnik kluba vsako leto proda po 2 najboljša igralca ! To kar je rekel , bi moral povedati lastniku Rijeke , ne pa Keku !

  • jerneja45 21:36 19.avgust 2017.

    Matjaž je takšen, kot je, ker verjetno mora biti takšen,drugače mu ne bi uspelo. Že v srednji šoli je imel svoj JAZ in prav je, da ga je obdržal. Važni so rezultati njegovega dela, ne pa, koga pozdravi ali ne pozdravi.

  • Anton Slapnik 13:37 19.avgust 2017.

    z igračem ki je trenutno vreden 300000eu se ukvarja samo ničvrednonevednovsevednoinvseprav zafrustrirano športnonovinarstvo balkana... https://www.transfermarkt.com/ivor-weitzer/profil/spieler/50695

Sorodne novice