Šport > Nogomet
1422 ogledov

Nekdanji zvezdnik Premier lige sredi tekme nezavesten obležal

Bafetimbi Gomis Epa
Francoskemu napadalcu se je nekaj podobnega v preteklosti že zgodilo.

Nekdanji francoski reprezentant Bafetimbi Gomis je močno prestrašil vse prisotne na ligaški tekmi v Savdski Arabiji med Al Ahlijem in Al Hilalom. Izjemni napadalec je najprej ob prekinitvi še popil nekaj vode, nato pa se je preprosto zrušil po tleh.

Ko so se soigralci in nasprotniki zavedli resnosti situacije, so takoj priskočili na pomoč Francozu, na igrišče pa je pritekla zdravniška služba, kmalu pa tudi zdravniško vozilo, ki pa na vso srečo ni bilo potrebno.

Klubski zdravnik in fizioterapevt sta namreč opravila odlično delo ter oskrbela nogometaša, ki je kmalu tudi prišel k sebi, ter kljub temu da je bila komaj 13. minuta, odigral celotno tekmo do konca.

Gomisev Al Hilal je na koncu izgubil z 2:1, toda glavna novica je, da je s francoskim strojem za zadetke vse v najlepšem redu. "Izgledalo je bolj grozno, kot pa je v resnici bilo. Nadaljujemo z borbo, vam pa hvala za vse, vaš Lev vas ima rad," je navijačem po tekmi sporočil Gomis.

Bafetimbi Gomis | Avtor: Profimedia Profimedia

Po tekmi je zdravstvena služba sporočila, da naj bi šlo za neko vrsto vazovagalne sinkope, katera že lep čas spremlja Gomisa in sproži nenadni pad utripa ter tlaka, zmanjša se dovod krvi v možgane, vse skupaj pa povzroči padec v nezavest.

To namreč ni bil prvi primer, da bi se Gomisu zgodilo kaj podobnega. Nekdanjemu zvezdniku Premier lige se je identična situacija zgodila že leta 2015, ko je s Swansea Cityjem igral proti Tottenhamu, vse skupaj pa se je ponovilo leta 2018, ko je branil barve Galatasaraya. Zdravniki so mu že nekajkrat odsvetovali igranje nogometa, toda Gomis preprosto ne želi prenehati  z igranjem.

Bafetimbi Gomis | Avtor: Profimedia Profimedia

Kariero je sicer začel pri Saint Etiennu, za katerega je na 164 tekmah zbral 49 zadetkov, vmes pa je bil eno leto posojen Troyesu. Sledil je prestop k velikim rivalom Svetnikov, Lyonu. Po 224 tekmah, 95 zadetkih ter dveh osvojenih pokalih je sledila selitev v Wales, kjer je za Swansea igral dve sezoni ter na 71 tekmah dosegel 17 zadetkov.

Pravo strelsko formo je nato našel na enoletni posoji pri Marseillu, za katerega je na 43 tekmah zadel 21-krat. Odlični nastopi so mu priborili prestop h Galatasarayu, pri kateremu je imel ključno vlogo pri osvojitvi prvenstva, ko je na 40 tekmah za istanbulski klub dosegel kar 32 zadetkov. Poleti 2018 je nato prestopil k nesramno bogatemu Al Hilalu, za katerega je v dveh sezonah zbral že 67 zadetkov na vsega 83 tekmah.

Bafetimbi Gomis | Avtor: Profimedia Profimedia

Gomis se je v sila težki konkurenci svoj čas prebil celo v francosko reprezentanco, za katero je med leti 2008 in 2013 zbral 12 nastopov ter 3 zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.