Šport > Nogomet
8 ogledov

Nespodobno vedenje kaznovano

moggi_afp Žurnal24 main
Afera zaradi nameščanja izidov, ki je razburkala celotno Italijo, še ni končana. V četrtek so Lucianu Moggiju in še nekaterim udeležencem za leto in pol prepovedali opravljati delo.

Italijanska nogometna zveza je nekdanjemu športnemu direktorju torinskega Juventusa Lucianu Moggiju in sedmim nekdanjim nogometnim sodnikom zaradi afere z nameščanjem izidov danes prepovedala opravljati delo. Disciplinska komisija je vsem akterjem nespodobnega vedenja na posebnem procesu prepovedala opravljati delo za leto in pol.

Poleg Moggija so si prepoved opravljanja dela v nogometu prislužili še sodniki Tiziano Pieri, Salvatore Racalbuto, Stefano Cassara, Antonio Dattilo, Paolo Bertini, Marco Gabriele in stranski sodnik Marcello Ambrosino. Nekdanji sodnik z licenco FIFA Massimo De Santis je že pred časom dobil štiriletno prepoved opravljanja funkcije, na tokratni razpravi pa so mu izrekli še dodatno polletno prepoved. Nekdanji športni direktor kluba Salerno Angelo Fabiani svojega dela ne bo smel opravljati štiri leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.