Šport > Nogomet
779 ogledov

Neymar: Denar ni bil motiv

Neymar PSG EPA Neymar se je predstavil na Parku princev.
Paris Saint-Germain je predstavilv svojo najnovejšo okrepitev - 222 milijonov vrednega Neymarja.

Še posebej francoski mediji so danes podrobno spremljali vsak Neymarjev korak in njegovo potezo: kako je z zasebnim letalom prispel v Pariz, kako je najprej poudaril, da se seveda veseli nastopanja za novi klub, v katerem pa bo predvsem iskal nove izzive. Uradno so ga kot novega igralca novinarjem predstavili popoldne, ko je tudi strnil prve misli v vlogi nove pariške desetice po bajnem prestopu iz katalonske prestolnice.

Neymar Konec sage Šport Neymar podpisal petletno pogodbo s Parižani

Navijačem se bo Neymar predstavil v soboto na stadionu Park princev pred prvo tekmo svojega novega kluba v sezoni v francoski ligi proti Amiensu. Zaradi Neymarja so tudi za 15 minut prestavili začetek tekme, tako da bo imel dovolj časa za pozdrave svojim novim privržencem.

"Želel sem nekaj večjega, nekaj, da se dokažem. Prišel sem, da bi pomagal klubu in zbiral lovorike," je dejal 25-letni Brazilec, ki je s Parižani sklenil petletno pogodbo, po medijskih ocenah vredno vsaj 30 milijonov evrov neto na leto.

Namige, da je šlo pri prestopu, pri katerem so Parižani oziroma njihovi katarski lastniki plačali tudi doslej največjo odkupno klavzulo v nogometni zgodovini (222 milijonov evrov), zgolj za denar, pa je Neymar zavrnil.

"V Francijo sem prišel, ker je imel klub takšne ambicije, so pa te ambicije zelo podobne mojim. Denar ni bil motiv, vedno sledim le svojemu srcu. Žal mi je, če ljudje mislijo tako, toda PSG verjame vame in v moje sposobnosti."
Neymar

Čeprav so odnosi med kluboma postali zelo napeti, je Neymar poudaril, da je bila odločitev prav zaradi soigralcev pri Barceloni težka. "Bila je ena najtežjih odločitev v mojem življenju. V Barceloni sem se navadil na mesto in na ekipo. Imam prijatelje in vse skupaj ni lahko. Veliko stvari puščam za sabo, toda v nogometu se vse dogaja zelo hitro," je menil Neymar.

Pričakujejo podvojitev vrednosti

Kako hitro bo novi prvi zvezdnik Parižanov svojim delodajalcem začel prinašati dobiček? Lastnik kluba Nasser Al-Khelaifi meni, da zelo hitro - zanj so bili milijoni, vloženi v brazilskega superzvezdnika, le malenkostna investicija pri gradnji nove svetle skupne prihodnosti Pariza in Neymarja.

"Na svetu pač ni dveh Neymarjev. Če se bomo spet srečali čez dve leti, sem prepričan, da vam bom lahko rekel, da se je njegova vrednost podvojila," je ob prihodu nove desetice v moštvo dejal Al-Khelaifi.

Neymar Nasser Al-Khelaifi | Avtor: EPA Neymar ob Nasserju Al-Khelaifiju. EPA

Učinek mega prestopa pa je bil v Parizu takojšen. Na družbenih omrežjih je Neymar takoj poskrbel za rast - na uradni Facebook strani PSG so v zadnjih dveh dneh zaznali 0,7% odstotka več prijateljev, kar pomeni 200.000 novih spletnih privržencev, skupno so zdaj pri številki 30,5 milijona. Na Twitterju so v zadnjih dveh tednih, odkar se je začela saga Neymar, zbrali 147.500 novih sledilcev.

Karim Benzema Neymar Zgovorna primerjava Šport Tako nore so številke Neymarjevega prestopa

Še bolj kot virtualni privrženci pa lastnike kluba verjetno veselijo tisti iz mesa in kosti, ki so pripravljeni za svojega zvezdnika kaj prispevati v blagajno. Dres Neymarja s številko 10 je v enem dnevu postal pravi pariški hit, francoski mediji pa so polni slik navdušenih privržencev pariške ekipe, ki v dolgi vrsti pred največjo klubsko trgovino na Elizejskih poljanah potrpežljivo čakajo na vstop, da bodo lahko kupili dres s številko 10 in napisom Neymar Jr. za 100 evrov ...

Klavzule za "zvestobo" ne bo dobil

Pri Barceloni pa so medtem sporočili, da svojemu zdaj že nekdanjemu igralcu ne bodo izplačali bonusa v vrednosti 26 milijonov evrov, ki je bil del pogodbe ob lanskem podaljšanju sodelovanja.

Katalonci so sporočili, da zneska (seštevek bonusa za Neymarja in njegovega očeta v vlogi agenta) ne bodo izplačali, ker Neymar ni spoštoval vsaj dveh določil pogodbe: ker se je z drugimi klubi pogajal pred 31. julijem in ker 1. septembra, do takrat je bil denar deponiran v notarski pisarni, ne bo več član Barcelone.

Neymar | Avtor: EPA Neymar se je predstavil na Parku princev. EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.