Šport > Nogomet
751 ogledov

Neymar podpisal petletno pogodbo s Parižani

Neymar EPA Neymar.
Brazilski nogometni zvezdnik je podpisal petletno pogodbo s francoskim klubom Paris Saint-Germain, je na svojih spletnih straneh objavil klub. 25-letnik je prestopil po plačilu 222 milijonov evrov odkupnine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Prestop v PSG me izredno veseli," je klub v sporočilu za javnost povzel izjave Neymarja. "Odkar sem prišel v Evropo, je bil ta klub vedno eden najbolj konkurenčnih in ambicioznih. Največji izziv, kar me najbolj motivira za pridružitev novi ekipi, je pomagati klubu osvojiti naslove, ki jih želijo njihovi navijači," je dodal.

PSG bo sicer Neymarja kot člana ekipe uradno predstavil na tiskovni konferenci na stadionu Parc des Princes v petek, v soboto pa bi že lahko zaigral za klub na tekmi proti SC Amiens.

Karim Benzema Neymar Zgovorna primerjava Šport Tako nore so številke Neymarjevega prestopa

"Z izrednim veseljem in ponosom pozdravljamo Neymarja Jr. v Paris Saint-Germainu," je dejal predsednik kluba Naser al Kelaifi. "Njegova zmagovalna miselnost, karakterna moč in smisel za vodenje so ga naredili izjemnega igralca. Klubu bo prinesel izjemno energijo," je še prepričan.

Številni zapleti

Prestop Neymarja je bil sicer pod vprašajem, potem ko je španska nogometna liga LFP zavrnila denar za plačilo odškodnine, saj naj bi šlo pri 222 milijonih evrov za nespoštovanje Uefinega finančnega fair playa. Vendar je to sprožilo precej protestov, tudi francoske lige, ki je od Špancev zahtevala umik blokade.

Jürgen Klopp Rekorden prestop Šport Klopp okrcal Uefo

Iz Barcelone so v ponedeljek sporočili, da želi Neymar zamenjati sredino, zato so mu v klubu dali dovoljenje, da izpusti treninge in v miru uredi prestop. Neymar se je že poslovil od soigralcev, oba moštvena kolega Lionel Messi in Luis Suarez, s katerima so sestavljali neuničljivo trojko MSN, pa sta mu prek Instagrama že zaželela vse najlepše na nadaljnji športni poti in veliko uspeha pri novih izzivih.

Neymar se je sicer z 222 milijonov evrov vrednim prestopom umestil na vrh lestvice najdražjih igralcev. Doslej je bil največ vreden prestop Paula Pogbaja, ki je lani v Manchester United prestopil za 105 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.