Šport > Nogomet
304 ogledov

Neznank ni več, Klopp sprejel odločitev

Jürgen Klopp Reševalni pas/Twitter
Navijači aktualnih evropskih prvakov so dočakali razveseljivo novico.

Najbolj priljubljeni Nemec na Otoku Jürgen Klopp bo še vsaj do leta 2024 opravljal funkcijo glavnega trenerja v angleškem nogometnem velikanu Liverpoolu.

žreb Liga prvakov Izračunane možnosti Šport Kaj pravi matematika? Najverjetnejši par: Barça - Chelsea!

Klopp, ki je rdeče junija popeljal do najprestižnejše nogometne lovorike v Ligi prvakov, je z lastniki zasedbe z Anfielda danes podaljšal sodelovanje.

V Liverpoolu so zadovoljni. Rdeči prepričljivo vodijo v domačem angleškem prvenstvu Premier League, hkrati pa so si priigrali nadaljevanje tekmovanja v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu, torej Ligi prvakov.

"Jeseni 2015, ko sem dobil klic, sem mislil, da sva klub in jaz ustvarjena drug za drugega. Zdaj pa sem prepričan, da sem vse skupaj celo podcenjeval. Samo popolno prepričanje v to, da se naše sodelovanje lahko še naprej dopolnjuje, me je vodilo v to odločitev, da se zavežem še do leta 2024. Če tega ne bi bilo, ne bi podpisal. Ta klub je v tako čudovitem kraju, da ne morem niti pomisliti na to, da bi ga zapustil," je podaljšanje sodelovanje čustveno pospremil Klopp.

"Ko vidim, kako se klub razvija, vidim, da lahko še veliko prispevam. Naš uspeh se meri na igrišču, ni pa to edino merilo. Vidim predanost vseh. Klub deluje tako, kot si človek lahko samo želi," je še dodal 52-letni Klopp, ki je povsem preobrazil klub, ki si ni mogel izbrati boljšega stratega.

Klopp se je na klop Liverpoola usedel oktobra 2015 ter s karizmatičnim vodenjem in dosežki postal ljubljenec navijačev rdečih. Pred tem je bil strateg Borussie Dortmund.

jurgen klopp Brez milosti Šport Klopp ponižal prevajalca

Steven Gerrard je še za dve leti podaljšal trenersko pogodbo s škotskim nogometnim prvoligašem Glasgow Rangers. Kot so sporočili iz kluba, bo pogodba z Gerrardom po novem veljala do konca sezone 2023/24.

Gerrard, ki je kar 17 let igral za Liverpool, s katerim je bil leta 2005 zmagovalec Lige prvakov, je škotsko zasedbo prevzel lani, podpisal pa je štiriletno pogodbo.

Ekipa Rangers je po 15. kolih na drugem mestu na prvenstveni lestvici škotske lige in po porazu na nedeljskem derbiju (1:0) zaostaja dve točki za večnimi tekmeci, zasedbo Glasgow Celtic. Rangers so si v četrtek priigrali izločilne boje v Ligi Evropa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice