Šport > Nogomet
42 ogledov

Nogometaši nagrajeni s srebrnikom

1/3
Žurnal24 main
V čast uvrstitve slovenske nogometne reprezentance na SP v Južnoafriški republiki je izšel priložnostni spominek - srebrnik. Na eni strani je logotip NZS in slovenski grb, na drugi pa podoba Afrike.

Slovenski nogometaši so prejeli novo priznanje. Podjetje Elementum je v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije izdalo priložnostni srebrnik, ki bo ovekovečil uvrstitev slovenske reprezentance na letošnje svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki 2010. Skupna ideja podjetja in zveze je, da gre za trajnostni spominek.

Srebrnik je na voljo v treh različnih embalažah, in sicer v lesenem etuiju za 27 €, manjši orehovi šatulji za 36 € in de-luxe orehovi šatulji za 45 €. Zaradi naraščajoče cene srebra se v prihodnosti prodajna cena srebrnika lahko tudi zviša. Več o srebrniku in naročilo na: www.srebrnik.si in www.zlato-srebro.si.
Na eni strani "nogometnega" srebrnika je upodobljen logotip NZS in slovenski državni grb, na drugi strani pa je podoba Afrike z rahlo odmaknjeno Južnoafriško republiko, v sredini je nogometna žoga. Prav tako je navedeno trajanje nogometnega svetovnega prvenstva, 11. junij do 11. julij. Okoli podobe Afrike so napisana tudi prizorišča nogometnih srečanj.


Srebrniki so kovani v omejeni izdaji pet tisoč kosov. "Glede na to, da je priložnostni naložbeni srebrnik kovan v omejeni seriji, bo zanesljivo zanimiv tudi za numizmatike," meni snovalec srebrnika Peter Slapšak, ki v spominku vidi tudi dolgoročno naložbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.