Šport > Nogomet
5141 ogledov

Nogometaši padali v nezavest: "Resnično smo umirali na tem letalu!"

Gambijska nogometna reprezentanca na letalu Družbeno omrežje X
Incident na letalu, na katerem je sedela nogometna reprezentanca Gambije. Na srečo se je vse končalo brez hujših posledic. Odločale so minute.

Gambijska nogometna reprezentanca je v sredo na letu proti Slonokoščeni obali, kjer bi morala odigrati tekmo Afriškega pokala narodov, doživljala pravo grozo, poroča ugledni športni časopis ESPN. Zaradi težav na letalu se je letalo namreč obrnilo kmalu po vzletu in se vrnilo v gambijsko prestolnico Banjul. "Že ko smo vstopili v to malo, letalo smo opazili, da je zelo vroče, zaradi tega pa smo se pošteno preznojili. Posadka nam je zagotovila, da se bo klimatska naprava vklopila, ko bomo na nebu.

"Nečloveška vročina, pomešana s pomanjkanjem kisika, je mnogim povzročila močne glavobole in vrtoglavico. Nekateri so nekaj minut po vzletu že globoko zaspali," je dogajanje na letalu na svojem Instagramu orisal član reprezentance Saidy Janko

Gambijska reprezentanca je letela s 50-sedežnim propelerskim letalom, ki ga je za igralce in osebje organizirala gambijska nogometna zveza. Kot je razkril selektor Tom Saintfiet, so nekateri člani delegacije med letom začeli omedlevati. Natančnega vzroka za težave na letalu še niso razkrili, je pa gambijska nogometna zveza v izjavi za javnost zapisala, da so "predhodne preiskave pokazale, da je prišlo do izgube tlaka v kabini in pomanjkanje kisika v kabini". Dodali so, da tehnična ekipa še preiskuje natančne razloge, ki so botrovali k padcu tlaka in pomanjkanju kisika. 

Precej bolj oster je bil v svojih izjavah selektor gambijske reprezentance Saintfiet. "Resnično smo umirali v tem letalu," je orisal nastalo stanje na letu proti Slonokoščeni obali. "V letalu ni bilo kisika, vsi so zaspali, postali malce nezavestni, pilot pa se je po desetih minutah v zraku odločil, da se vrne in nam rešil življenje," je bil jasen selektor za ESPN. 

"Kisikove maske se niso sprostile. Pripravljen sem umreti za Gambijo, vendar na nogometnem igrišču, ne zunaj njega. Imel sem kratke sanje, kjer je minilo moje življenje, imel sem trenutke, ko sem mislil, da umiram," je še dodal Saintfiet. Dodal je še, da so jih naslednje jutro poslali na isto letalo, a so vsi člani to kategorično zanikali. "Raje letimo s komercialnim letom, toda na to letalo ali katerokoli drugo malo propelersko letalo, ne bomo več vstopili," je bil jasen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 07:02 12.januar 2024.

    Naj vam AI popravi Google prevod, če nimate lastnih možganskih kapacitet za ustrezen prevod članka...Toče je sramota celo za vaš rumeni tisk..Je uredništvo polno polpismene žlahte iz ene stranke ?!