Šport > Nogomet
127 ogledov

Noro, kaj Bayern počne za nižjeligaše

muller lewandowski Epa
Nemški nogometni velikan tudi ob pomoči radodarnih navijačev pomaga zagotavljati finančno preživetje manj premožnim klubom.

Aktualni nemški oprvak Bayern München je bavarskim nogometnim klubom za pomoč pri spopadanju z epidemijo novega koronavirusa namenil še 350.000 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Bavarski klubi so znova pomoč prejeli, potem ko so se navijači Bayerna odrekli povračilu denarja od že kupljenih vstopnic. Vodstvo kluba je tako nov sveženj denarja, ki so ga navijači namenili v poseben dobrodelni sklad kluba, že razdelilo med amaterske klube na Bavarskem.

Pomoč v višini 10.000 evrov je tokrat prejelo 35 klubov iz nižjih lig. Pred tednom dni je Bayern 18 klubom v četrtem rangu nemške ligaške piramide namenil po 20.000 evrov, 100.000 evrov pa je namenil še zvezni bavarski športni zvezi.

Največji klubi v Nemčiji so doslej namenili že 20 milijonov evrov za profesionalne klube in športnike za lažje spopadanje s koronsko krizo.

Bayern sicer na lestvici nemškega državnega prvenstva vodi sedem točk pred dortmundsko Borussio ter devet pred Leipzigom slovenskega nogometaša Kevina Kampla.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.