Šport > Nogomet
236 ogledov

Nov korak Celja k naslovu, kiks Olimpije

Nk Celje twitter NK Celje
Nogometaši Celja so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Bravo Kostel z 2:1 (1:0).

Nogometaši Celja nadaljujejo pohod k svojemu drugemu naslovu državnega prvaka. Tokrat so na domačem igrišču zasluženo premagali Bravo, pri tem pa znova požrli nekaj živcev navijačem. Mnogi so se ob zapravljenih priložnostih spomnili na zadnjo domačo tekmo proti Aluminiju, ko so po veliki prevladi in dveh napakah v obrambi z Aluminijem le remizirali 2:2. Tokrat so bili kljub zapravljeni enajstmetrovki, zadeti vratnici in prečki vendarle uspešnejši oziroma srečnejši. 

Festival zapravljenih priložnosti so začeli v deveti minuti, ko je Rolando Aarons z desne strani podal v sredino, kjer je z neposredne bližine streljal Edmilson, njegov strel je z nogo ubranil vratar Matija Orbanič. Že naslednjo minuto je po kotu z glavo zunanji del mreže zadel Klemen Nemanič, v 18. minuti je Jegor Prucev pripravil priložnost Marku Zabukovniku, a je Gašper Trdin njegov strel blokiral, David Zec pa je v 25. minuti po enem izmed osmih kotov Celjanov v prvem polčasu iz ugodnega položaja streljal čez gol.

V 27. minuti je Aarons zavrnil žogo na rob kazenskega prostora do Tamarja Svetlina, žoga je po njegovem strelu zadel vratnico, le minuto pozneje je okvir vrat, takrat prečko, zadel še Zec. Ko je Orbanić ubranil še strel Denisa Popovića z bele točke, je bilo videti, da je gol Brava začaran.

Toda v 43. minuti se je mreža vendarle zatresla. Aarons in Edmilson sta izvedla podobno akcijo kot pri prvi priložnosti, le da je Jamajčan tokrat podajal po zraku, Brazilec pa je bil bolj natančen z glavo.

V drugem delu so prvi zagrozili gosti, Jakovu Gurlici je strel zaustavil vratar Matjaž Rozman, ki se je enkrat izkazal že v prvem polčasu, ko je ubranil poizkus z glavo Mateja Poplatnika.

Gol so spet prvi dosegli Celjani, ko je v 52. minuti po protinapadu v polno zadel Prucev.

Videti je bilo, da je usoda Ljubljančanov zapečatena, toda deset minut pozneje so se vrnili v tekmo. Martin Pečar je lepo izvedel prosti strel, Rozman je sicer bil blizu obrambe, vendar mu je žoga ušla v mrežo.

To je v vrste Celja vrinilo nekaj negotovosti. Bravo je zaigral bolj pogumno, prisilil domače v napake, a tega ni znal kaznovati. Najlepšo priložnost za izenačenje je zapravil Tihomir Maksimović, ki je iz neposredne bližine streljal mimo gola.

Domžale - Rogaška 0:1 (0:1)

Nogometaši Domžal so v prejšnjem krogu, ko je na klopi debitiral novi trener Matej Podlogar, premagali Bravo, upali pa so, da se bo pozitivi šok ob zamenjavi trenerja podaljšal tudi na domačo tekmo proti Rogaški. Toda naleteli so na zelo discipliniranega tekmeca, ki je že v četrti minuti izkoristil svojo priložnost in povedel, nato pa brez posebnih težav zaustavljal njihove napade in prišel do novih pomembnih točk v boju za obstanek. Z njimi se je celo točkovno izenačil s sedmouvrščenimi Domžalčani, Aluminij pa zdaj zaostaja že šest točk.

Tekma se je praktično začela z menjavo v gostujočih vratih, mladega Žana Loberja je zamenjal izkušeni nekdanji član Domžal Ajdin Mulalić, ki je moral takoj posredovati. Tom Alen Tolić je v kazenskem prostoru storil vse, kot je treba, le strel je bil za vratarja Rogaške preslab, z odbito žogo pa se ni znašel niti Luka Topalović. Takrat si nihče ni mislil, da bo to za domače edina res lepa priložnost na tekmi. 

Tudi Slatinčani niso bili nevarni, izkoristili pa so že prvo priložnost v četrti minuti. Po prostem strelu z desne strani se je v gneči odlično znašel Brazilec Thallison, s težkega položaja je žogo poslal na želeno mesto.

Pri Rogaški je v prvem delu grozil Patrik Mijić, ki pa je bil tudi preveč sebičen, v drugem polčasu pa so gosti izvedli nekaj nevarnih protinapadov, a z izjemo enega, ko so streljali v naročje domačega vratarja, jih niso izpeljali do konca. Zaradi tega se na koncu niso preveč obremenjevali, saj so osvojili tisto, po kar so v Domžale prišli.

Olimpija - Kalcer Radomlje 2:2 (1:1)

Nogometaši Olimpije so z remijem proti do tega kroga zadnjeuvrščeni ekipi prvenstvene lestvice bržkone izgubili realne možnosti, da bi še lahko upali na obrambo naslova državnega prvaka. S tekmo manj za vodilnimi Celjani zdaj zaostajajo 12 točk, kar je bržkone prevelik zaostanek, da bi ga lahko izničili.

Proti Radomljanom, ki jih je prvič vodil Darjan Slavic in ki so osvojili pomembno točko, s katero so zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli vsaj do četrtka na predzadnjem mestu prehiteli Aluminij, so prikazali dva različna polčasa. V prvem so bili precej boljši tekmec, imeli so številne priložnosti, v drugem pa so razočarali svoje navijače in ostali brez polnega izkupička.

Maloštevilni gledalci so v prvem polčasu gledali igro na en gol. Ljubljančani so bili od samega začetka gospodarji igrišča, že po prvem polčasu bi glede na priložnosti lahko izdatno vodili. Povedli so v deveti minuti, ko je Nemanja Motika prodrl po levi strani, zavrnil žogo v sredino, kjer jo Diogo Costa ni dobro zadel, a je vseeno prišla do Ivana Durdova, ki jo je s podplatom poslal mimo vratarja Emila Velića.

Tudi po doseženem golu so domači nadaljevali pritisk. Vrstili so nevarne akcije, pri tem pa bili tudi nepazljivi. Gola Raula Florucza in Durdova so jim sodniki razveljavili, Motika, Durdov, Florusz pa so zamudili še nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva.

In sledila je kazen. Gosti so praktično v prvem napadu, po katerem so prišli pred ljubljanska vrata, izenačili. Tin Hrvoj je prodrl po desni strani, streljal, vratar Matevž Vidovšek je žogo nekoliko nespretno odbil, prišla je na nogo Mateja Malenška, ki jo je le potisnil v mrežo.

V drugi polčas ljubljanska ekipa ni šla tako napadalno kot v prvega, a je vseeno hitro vnovič povedla. V 52. minuti je Timi Max Elšnik izvedel prosti strel, žoga je v roko zadela Uroša Koruna, po posredovanju Vara pa je Elšnik dobil priložnost še z enajstmetrovke, izvedel jo je zanesljivo.

Timi Max Elšnik | Avtor: Profimedia Profimedia

V 60. minuti so sodniki zaradi nedovoljenega položaja razveljavili še en gol Durdova, tri minute pozneje pa bi lahko Radomljani izenačili. Po lepi akciji je Hrvoj prišel do strela, a žogo poslal čez gol.

Sledila je priložnost Dioga Pinta, še lepšo je v 72. zapravil Admir Bristrić, ki je sam pritekel pred vratarja, a streljal v zunanji del mreže. Radomljani, ki so prevzeli pobudo, so trikrat nevarno zagrozili s streli od daleč, vselej je bil na mestu Vidovšek. Vselej je žogo odbil v kot, po zadnjem od teh treh so gosti spet izenačili, strelec gola je bil z glavo Gaber Dobrovoljc.

Do konca se izid ni več spremenil, obe ekipi sta kazali željo po tretjem golu, imeli nekaj polpriložnosti, a prišlo je do delitve točk.


Prva liga Telemach, 30. krog:

Maribor : Mura  5:0 (2:0)
Soudani 20., 24., Jakupović 68., 73., Božić 70.

Celje : Kostel Bravo  2:1 (1:0)
Edmilson 43., Prucev 52.; Pečar 63.

Domžale : Rogaška 0:1 (0:1)
Thalisson 4.

Olimpija : Kalcer Radomlje  2:2 (1:1)
Durdov 9., Elšnik 54./11-m; Malenšek 38., Dobrovoljc 78.

Četrtek:
Koper - Aluminij

Lestvica:
 1. Celje            30 21  6  3  66:25  69
 2. Olimpija         29 16  9  4  59:37  57
 3. Maribor          29 15  7  7  54:29  52
 4. Bravo Kostel     30 11  9 10  37:38  42
 5. Koper            28 10  8 10  41:40  38
 6. Mura             30  9  7 14  34:49  34
 7. Domžale          29 10  2 17  41:49  32
 8. Rogaška          30  9  5 16  31:51  32
 9. Kalcer Radomlje  30  6  8 16  27:45  26
10. Aluminij         29  7  5 17  28:55  26
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice