Šport > Nogomet
156 ogledov

Nov najdražji branilec v Angliji

Manchester City je podpisal pogodbo z branilcem Kyleom Walkerjem, njegov prestop iz Tottenhama je vreden kar 45 milijonov funtov. Pri Cityju bo ostal naslednjih pet sezon.

Finančnih podrobnosti prestopa novi klub Kyla Walkerja sicer ni razkril, a so tamkajšnji mediji poročali, da je osnovna pogodba vredna 45 milijonov funtov, bonusi v pogodbi pa še najmanj pet milijonov več, tako da je skupna vrednost selitve iz Londona v Manchester kar 57 milijonov evrov.

Kot so izračunali pri BBC, je ta prestop rekorden za angleški nogomet, kar zadeva branilce. Walker, ki je prejšnji prestop leta 2009 opravil za devet milijonov funtov, ko se je preselil iz Sheffielda k Spursom, je presegel mejo 50 milijonov funtov, ki jo je za Brazilca Davida Luiza leta 2014 plačal Chelsea.

"Veselim se, da bom član Cityja. Komaj čakam, da začnem igrati," je za nove delodajalce na klubski spletni strani dejal Walker in dodal: "Pep Guardiola je eden najboljših trenerjev in verjamem, da mi bo pomagal igro dvigniti na še višjo raven."

Pri londonskem klubu je 27-letni angleški reprezentant preživel zadnjih osem sezon. Zbral je 183 nastopov in štiri gole, v tem času je bil tudi 27-krat v angleški izbrani vrsti.

Walker je za City tretja okrepitev pred novo sezono, potem ko so pri sinjemodrih že podpisali pogodbi z vezistom Bernardom Silvo in vratarjem Edersonom Moraesom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice