Šport > Nogomet
6475 ogledov

Oblak o Katancu: "To je absurd. Končati se mora. Vedno je na robu joka."

Branko Brane oblak Dolgi most tenis intervju Euro 2012 evropsko prvenstvo EP Anže Petkovšek Branko Oblak ni oboževalec Srečka Katanca.
Branko Oblak nima pozitivnega mnenja o metodah dela in rezultatih aktualnega slovenskega selektorja.

Pred reprezentanco Slovenije sta sklepni tekmi v kvalifikacijah za SP 2018. Varovanci Srečka Katanca se bodo najprej pomerili z Anglijo na Wembleyu (5. oktober), nato pa še s Škotsko v Stožicah (8. oktober). Manj kot štiri točke ne bodo dovolj za drugo mesto v skupini, zna se zgoditi, da jih bo treba osvojiti vseh šest.

Slovenija Litva Stožice Še dva obračuna Šport To so scenariji za uvrstitev Slovenije na mundial

Eden najboljših nogometašev v zgodovini slovenskega nogometa in nekdanji selektor Branko Oblak meni, da bo Slovenija v trenutni formi zelo težko dosegla zastavljene cilje. 

"Slovenija je dobra, je pa vprašanje, kako je Katanec vse skupaj postavil. On ima svoje ideje in teorije, ki meni niso všeč. Katanec se ne more ničesar naučiti. To, kar misli, da je prav, zagotovo ni. Ne moreš se navsezgodaj zjutraj umivati z roso in se držati za drevo. Nogomet je šel naprej," se je ob energetske metode Katanca v intervjuju za Sportal obregnil Oblak.

Nekdanji nogometaš Olimpije, Hajduka, Schalkeja 04 in münchenskega Bayerna deli mnenje mnogih, da so Katančevi javni napadi na novinarji in navijače neprimerni. "To je absurd. Končati se mora. To, kar govori, je brez veze. Naj se zapre v kabino in ostane tam. Vedno je na robu joka."

Srečko Katanec Na nož Šport Katanec bije vojno z novinarji: "Smilite se mi!"

Kljub vsesplošnim kritikam na selektorjev račun, pa Oblak krivca za nastalo situacijo ne vidi le v Katancu. "Vem samo, da Katanec ni kriv, da je tukaj. Odgovorni so drugi, ki so mu podelili nov mandat. Tega ne vidiš nikjer drugje. To je mogoče samo v Sloveniji," je za Sportal dodal Oblak.

Dva lahko igrata za Barcelono

Bivši jugoslovanski reprezentant je pojasnil, da Slovenija lahko igra proti Angležem, da so recept za nastop na Wembleyu v teh kvalifikacijah razkrili Slovaki. Obenem verjame v individualne sposobnosti nekaterih reprezentantov.

"Tudi mi lahko na Wembleyju naredimo marsikaj. Imamo dva izjemna nogometaša - enega v golu, Jana Oblaka, drugega v špici, Josipa Iličića. Oba bi lahko po kakovosti igrala tudi za Barcelono," je optimistično sklenil Oblak.

Zlatko Zahović Brez milosti Šport Zahović udaril po Katancu: "To sem govoril leta 2002"
Komentarjev 3
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:42 28.september 2017.

    Oblak imel si možnost kot trener reprezentance pa nisi pokazal popolnoma NIČ!! Lahko je opletat z jezikom in kritizirati druge!! Oblak poglej vso pravico bo imel Kokoškov kritizirati prihajajočeka trenerja,če le ta nebo pokazal dovolj!! Taki,kot si ti pa nimajo ...prikaži več preavice kritizirati saj kot trenir nisi delal drugega kot dobival PLAČO!!

  • Avatar krojac
    krojac 16:25 28.september 2017.

    Brane ne kritiziraj,bil si odličen nogometaš,kot trener slovenske reprezantance pa se nisi izkazal. Katanec ima ker nekaj odličnih rezultatov kot trener.

  • PeraJJ 16:18 28.september 2017.

    Kdo želi postati vodja ?! https://mybasketteam.com/sl