Šport > Nogomet
44 ogledov

Oblak ujezil Ronalda in Benzemaja

Cristiano Ronaldo, Jan Oblak EPA
V velikem madridskem obračunu je Atletico Madrid odščipnil točko Realu, Barcelona pa tega ni izkoristila, saj je klonila pri Malagi.

Na tokratnem El Madrileñju je kar nekaj časa kazalo na uspeh Reala, a je Atleticu točko na stadionu Santiago Bernabeu v 85, minuti priigral izjemni francoski napadalec Antoine Griezmann. Dvoboj se je končal z rezultatom 1:1.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov predvsem po zaslugi obeh vratarjev. Jan Oblak je v 14. minuti zaustavil nevaren strel Cristiana Ronalda s skokom v svoj desni kot, v 28. minuti pa je po dvojni podaji Ronalda in Karima Benzemaja zaustavil še strel Francoza. Benzema je bil sam pred slovenskim vratarjem, odločil se je za strel na 14 mestih, slovenski čuvaj mreže pa je z desno roko žogo uspel odbiti. Na drugi strani zelenice je po veliki napaki Sergia Ramosa do okroglega usnja prišel Griezmann, njegov strel zunaj kazenskega prostora pa je s konicami prstov v kot prezsmeril Keylor Navas. Ronaldo je v prvem delu igre sicer že premagal Oblaka, a je na golovi črti fantastično posredoval črnogorski branilec Stefan Savić in z glavo odbil žogo.

Že na začetku drugega dela pa so domači povedli, po podaji iz kota je najvišje skočil Pepe in zadel za 1:0. Nato je najlepšo priložnost za Atletico v dvoboju ena na ena z Navasom zapravil Fernando Torres, na svoj račun pa so colchanerosi prišli še pred koncem rednega dela dvoboja, ko je rezervist Ángel Correa poslal žogo med dvema branilcema, vtekajoči Griezmann pa jo je poslal v mrežo.

Poraz Barcelone

Barcelona bi se po remiju v Madridu lahko na lestvici točkovno izenačila z Realom, če bi ji uspelo zmagati na gostovanju pri Malagi. A gostovanje se za Katalonce ni dobro končalo, prvič po 3. decembru 2003 so v gosteh morali priznati premoč Malagi. Slednja je zmagala z 2:0.

Prvo zelo resno priložnost na tekmi je sicer zapravil Luis Suarez, v 35. minuti pa so domačini povedli iz hitrega protinapada, ki ga je dokončal Sandro Ramirez. Tudi v drugih 45 minutah so bili gostitelji izjemno nevarni v protinapadih, dvakrat je nevarno sprožil Juanpi. Na drugi strani zelenice bi lahko po prodoru Lionela Messija in njegovi podaji v sredino kazenskega prostora sprožil Urugvajec, a se je ta odločil preskočiti žogo, njegovi soigralci pa niso razumeli njegove namere.

Nato so sodniki neupravičeno razveljavili zadetek domačih, stranski sodnik je namreč napačno ocenil, da se je strelec zadetka Adalberto Peñaranda znašel v prepovedanem položaju. Nato sta sledili še dve sumljivi situaciji, ko sta obe ekipi najverjetneje storili prekršek v svojem kazenskem prostoru, vendar je glavni delilec pravice obakrat dosodil le prosti strel zunaj šestnajsterca.

Po podaji Javierja Mascherana je Sergi Roberto streljal le v domačega vratarja Idrissa Carlosa Kamenija, po novem hitrem protinapadu domačih pa se je v 90. minuti znova zatresla mreža Barcelone. Sergio Busquets je izgubil žogo na polovici Malage, po nekaj hitrih podajah pa je sam pred vratarjem Marc-Andréjem ter Stegnomostal Pablo Fornals, ki pa se je namesto strela odločil podati v sredino šestnajsterca, kjer je žogo le še v mrežo poslal rezervist Jony.

Malaga | Avtor: EPA EPA

Barcelona je sicer od 65. minute igrala brez Neymarja, ki je zaradi nepotrebnega prekrška globoko na polovici domačih dobil drugi rumeni karton in si tako prislužil predčasno pot v garderobo.

   

La Liga, 31. kolo:

Villarreal : Athletic Bilbao  3:1 (1:1)
Victor Ruiz 17., Bakambu 47., Adrian 58.; Laporte 20.

Espanyol : Alaves  1:0 (0:0)
Piatti 56.

Real Madrid : Atletico Madrid  1:1 (0:0)
Pepe 52.; Griezmann 85.

Sevilla : Deportivo  4:2 (3:2)
Jovetić 1., Sarabia 9., Correa 32., Ben Yedder 89.; Kakuta 4., 25.

Malaga : Barcelona  2:0 (1:0)
Sandro 32., Jony 90.

Nedelja:
Granada - Valencia
Celta - Eibar
Osasuna - Leganes
Las Palmas - Betis

Ponedeljek:
Real Sociedad - Sporting Gijon

Lestvica:
1. Real Madrid  72 (-1)
2. Barcelona 69
3. Atletico Madrid  62
4. Sevilla 61
5. Villarreal  54
6. Athletic Bilbao  50
7. Real Sociedad  49 (-1)
8. Eibar  47 (-1)
9. Espanyol  46
10. Celta Vigo  41 (-2)
11. Alaves  40
12. Valencia  36 (-1)
13. Las Palmas  35 (-1)
14. Malaga  33
15. Betis  31 (-1)
16. Deportivo  28
17. Leganes  27 (-1)
18. Sporting Gijon  22 (-1)
19. Granada  20 (-1)
20. Osasuna  14 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.