Šport > Nogomet
28 ogledov

Oblak z 0,47 gola na tekmo pred vsemi

jan oblak Profimedias
Le po dveh sezonah se je Jan Oblak zapisal v zgodovino madridskega Atletica in La Lige.

Jan Oblak je v tej sezoni izenačil rekord iz sezone 1993/94, ko je vratar Deportiva Paco Liaño prejel le 18 zadetkov v španskem prvenstvu. "Slovenski čuvaj mreže je na 38 tekmah dobil le 0,47 zadetka na dvoboj, s tem pa je Atleticu omogočil, da je ostal v igri za naslov vse do predzadnjega kola prvenstva.

Po njegovi zaslugi je imel Atletico najboljšo obrambo v najmočnejših petih ligah. Manuel Neuer je z Bayernom sicer prejel 17 golov, a le v 34 tekmah, saj Bundesliga šteje le 18 članov. Gianluigi Buffon je z Juventusom prejel 20 zadetkov na 38 tekmah, Claudio Bravo z Barcelono pa 22 na 32 dvobojih.

"Vedno je dobro, ko ti uspejo pomembne reči, vendar sem najbolj srečen, ko gre dobro ekipi. Vsekakor pa je takšen rekord zame zelo dobrodošel," je za Marco dejal Oblak, ki je zbral 88 obramb, od tega 44 ob strelih v kazenskem prostoru. Le štirje zadetki so padli po strelih izven šestnajsterca, kar 24-krat pa je Slovenec v La Ligi obdržal svojo mrežo nedotaknjeno.

Le tri moštva, Barcelona, Sporting in Levante, so proti Atleticu zadela v polno več kot enkrat na posamezni tekmi, Las Palmas, Sevilla, Getafe, Real Sociedad, Granada, Rayo Vallecano in Celta Vigo pa v tej sezoni niso našli poti mimo Oblaka. Ta je v španskem prvenstvu odigral prav vse tekme, na 38 tekmah je zbral 3420 minut.

Zdaj razmišlja le še o finalu Lige prvakov: "Zadovoljen sem z ravnijo na kateri je naša ekipa; osvoijili smo 88 točk in na koncu zasedli tretje mesto. Zdaj pa nas čaka največja tekma v naših življenjih. Imamo dva tedna časa, da se dobro pripravimo, na dvoboj ne smemo gledati kot na maščevanje. To je priložnost, storili bomo vse, da jo izkoristimo. Verjamem v nas in v to, da lahko dosežemo karkoli si zaželimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.