Šport > Nogomet
56 ogledov

"Oblaku bom postavil kip"

jan oblak atletico madrid EPA
Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak je na madridskem derbiju španske La Lige znova dokazal, da je eden najboljših, če ne najboljši vratar na svetu. Njegova predstava je odmevala tudi na družabnih omrežjih.

Slovenski reprezentant Jan Oblak je po sanaciji poškodbe rame znova v zastrašujoči formi, s katero je v soboto na Santiago Bernabéuu spravljal v obup Cristiana Ronalda, Karima Benzemaja in druge nogometaše Real Madrida.

Škofjeločana je v 55. minuti tekme premagal Pepe, za končnih 1:1 in delitev točk pa je pet minut pred iztekom rednega dela poskrbel Antoine Griezmann.

Oblak je na tekmi ubranil nevaren strel Ronalda in dvakrat ključno posredoval po strelih Benzemeja ter tako Atlético vse do zadnjih trenutkov srečanja obdržal v igri za zmago.

''Prišli smo po zmago, a na koncu izgrali neodločeno. Po izenačujočem golu smo pritiskali za zmagoviti zadetek, vendar nam ni uspelo,'' je v mešani coni povedal Oblak in se zahvalil črnogorskemu branilcu Stefanu Saviću, ki je v 31. minuti fantastično izbil žogo po strelu portugalskega superzvezdnika.

''Moja najboljša obramba? Savićevo posredovanje,'' je priznanje klubskemu kolegu izrekel slovenski reprezentančni vratar, ki so mu navijači Atlética znova peli hvalnice na družabnih omrežjih. ''Oblaku bom zgradil kip, kdo bi se mi rad pridružil?'' je zapisal eden od uporabnikov, drugi pa je dodal: ''Oblak je eden najboljših vratarjev na svetu.'' Tiho niso ostali niti navijači Reala. ''Oblak uničuje naše sanje,'' je zapisal eden izmed njih.

Kljub temu, da je osvojil le točko, ima Real s tekmo manj tri točke naskoka pred Barcelono, ki si je privoščila velik spodrsljaj na gostovanju in izgubila z Malago (2:0). Katalonci imajo varnih sedem točk več od Atlética.

Priložene posnetke si morate ogledati v YouTubu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.