Šport > Nogomet
107 ogledov

Obtožbe o spolnih zlorabah se vrstijo

paul stewart Profimedias
Angleški nogomet že nekaj dni pretresa pedofilska afera, ki jo je razkril Andy Woodward, sicer nekdanji nogometaš nižjeligaških klubov, nato pa se je oglasil še Paul Stewart, nekdanji angleški reprezentant.

Stewart, ki je trikrat oblekel dres angleške izbrane vrste, igral pa je tudi za Manchester City, Tottenham in Liverpool, je v pogovoru za BBC dejal, da je bilo takšnih primerov v angleškem nogometu še več. "Upam, da jih ni bilo toliko kot v primeru Jimmyja Savila, vendar mislim, da jih je bilo zagotovo več kot sto," je dejal 52-letni Stewart.

Savile, nekoč popularni televizijski voditelj, naj bi v 40 letih spolno zlorabil kar 300 mladoletnic, kar se je odkrilo šele po njegovi smrti.

Woodward, ki je prejšnjo sredo razkril, da ga je v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja spolno zlorabil Barry Bennell, ki je bil trener mlajših kategorij v Machester Cityju, Stoke Cityju, Crewe Alexandri in več drugih klubih v severozahodni Angliji. Bennell je bil pozneje trikrat obsojen pedofilije, prvič leta 1992. O spolnih zlorabah sta spregovorila še dva nekdanja nogometaša, Chris Unsworth in Jason Dunford"To je grozljivo. Danes sem pisal 30 tisoč klubom in jih opozoril, da povečajo svojo ozaveščenost. To so strašni zločini, ki jih bo morala policija raziskati, pri tem pa bo imela vso našo podporo," je danes za medije spregovoril Greg Clarke, predsednik angleške nogometne zveze (FA).

"Grozno je, da so nekateri moji kolegi tako trpeli, medtem ko so se ukvarjali s športom, ki so ga imeli tako radi. Andy Woodward je bil zelo pogumen, da je o tem spregovoril v javnosti. Upam, da bo to spodbuda tudi za druge, ki so bili žrtve takšnih zlorab," se je odzval tudi Wayne Rooney, kapetan angleške reprezentance, sicer tudi ambasador nacionalnega združenja za preprečevanje zlorab otrok.

"Vse, ki so v mladosti doživeli ali doživljajo zlorabe, pozivam, da pokličejo telefonsko številko našega združenja. Pomembno je, da ljudje vedo, da lahko nekomu zaupajo svoje težave in da ne trpijo v tišini," je še dejal Rooney.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.