Šport > Nogomet
865 ogledov

Oduwa: Moj prvi vtis o Sloveniji je bil ...

Nathan Oduwa Nathan Oduwa.
Krilni igralec ljubljanske Olimpije je za angleški medij opisal svoje dosedanje izkušnje v Ljubljani.

Začetek nogometnih dogodivščin Nathana Oduwe v Prvi ligi TS ni bil najboljši. Po februarskem prihodu se je nekdanji mladi reprezentant Anglije poškodoval na svoji drugi tekmi za Olimpijo, nato pa s soigralci zdrsnil na končno tretje mesto prvenstvene lestvice in ostal brez pokalne lovorike.

Oduwa, ki je k zeleno-belim prišel kot velik up, se je kalil v Tottenhamu, nato pa kot posojen nogometaš "ostrog" igral za Luton Town, Glasgow Rangers, Colchester United in Peterborough United.

V pogovoru za angleški medij je Oduwa razkril, kako se je spopadel s svojo prvo selitvijo izven Velike Britanije. "Pravzaprav sploh ni bilo težko, saj so bili vsi od samega začetka zelo prijazni do mene," je v pogovoru za ITV dejal igralec nigerijskih korenin. "Moj prvi vtis v Sloveniji je bil, da gre za zelo lepo državo. Ljudje so zelo vljudni in vedno so pripravljeni pomagati. Vreme je prav tako zelo dobro, posebej poleti," je pojasnil Anglež.

"Ko sem prišel, sem se razgledoval po mestu in ob tem nosil jakno z znakom Olimpije. Takoj se je videlo, da ljudje klub dobro poznajo, saj uradno sploh še nisem bil v klubu, pa so navijači že pristopali k meni in mi voščili veliko sreče. Tako sem se že od začetka počutil dobrodošlega," je izkušnjo z začetka njegovega bivanja na sončni strani Alp opisal Oduwa.

Drugačen slog

V njegovi domovini se igra drugačen slog nogometa kot pri nas, hitronogi 21-letni Londončan to dojema kot priložnost za izpopolnitev svojega znanja.  

"Igra je tukaj manj agresivna (kot na Otoku, op. a.), toda moraš se boriti do konca, saj vse ekipe delajo do zadnje minute. Ker je manj agresivnosti, se veliko igralcev zanaša na tehnično znanje," je razlike med Anglijo in Slovenijo opisal nogometaš nigerijskih korenin. 

Pri ITV niso pozabili omeniti, da je predsednik Olimpije Angležem dobro znani Milan Mandarić, trener pa nekdanji član Liverpoola Igor Biščan

blessing eleke Prva Liga Šport Elekejev ples med Goričani, izjemna podaja in gol kroga
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.