Šport > Nogomet
31218 ogledov

Oglasil se je veliki junak, ki je tvegal glavo, da bi zaščitil nedolžne

Knollsy Reševalni pas/Twitter
Spregovoril je zapriseženi navijač West Hama, ki je po koncu polfinalne tekme konferenčne lige nesebično pomagal zaščititi družinske člane in prijatelje angleških nogometašev.

Po koncu polfinalnega obračuna konferenčne lige na stadionu AFAS, kjer je gostujoči West Ham premagal AZ Alkmaar (0:1), je prišlo do incidenta, potem ko so razjarjeni domači navijači poskušali vdreti na tribuno, kjer so bili nastanjeni družinski člani in prijatelji nogometašev West Hama.

Nasilnežem se je med prvimi po robu postavil goreč navijač angleškega prvoligaša Chris Knoll, otoški navijaški skupnosti znan tudi kot Knollsy, ki je huliganom zaprl pot in začel neusmiljeno udrihati po njih ter tako preprečil, da bi se napadalci fizično lotili nedolžnih obiskovalcev.

AZ, West Ham, huligani Spopad Šport Starejša gospoda sama zaustavila huligane in jim podelila nekaj udarcev

Vratar West Hama Alphonse Areola je 58-letnega navijača proglasil za "legendo", medtem ko ga je vratarjeva žena Marrion opisala kot "največjega junaka".

Toda Knollsy pravi, da ni junak, temveč preprosto ne mara nasilnežev.

"Naredil sem to, kar je bilo potrebno. Pri tem mi je pomagal še en moški. Ne maram nasilnežev, zato sem jih moral ustaviti," je povedal oče štirih otrok, ki jo je v pretepu odnesel z modrico na očesu. "Napad je najboljša obramba. Njihov namen je bil očiten, želeli so povzročati težave, zato jim nisem smel dopustiti, da dosežejo tiste za nami."

"Če pogledate posnetke, poskušam ustaviti pet ali šest fantov. Dva sta mi prišla za hrbet. Medtem ko sem se boril z drugimi, me je eden ves čas udarjal po glavi. Zato sem dobil modrico. Ni prehudo, vendar bom vseeno odšel na pregled v bolnišnico," je za Daily Mail povedal junak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • munja 08:50 21.maj 2023.

    A redarji so šli pa na odmor?

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:02 21.maj 2023.

    In tako je preprečil da se je iz majhnega ognja naredil velik.Vsaka čast mu.