Šport > Nogomet
29 ogledov

Papež v božja ušesa: "Naj zmaga San Lorenzo"

dres san lorenzo papež frančišek EPA
Kot najbrž že veste, je papež Frančišek I. velik navijač San Lorenza in ima celo člansko izkaznico tega kluba. Svojo pripadnost Svetnikom je zopet potrdil na sprehodu po Vatikanu (to lahko preverite v spodnjem videu), ko je bil obkrožen z množico "navadnih" smrtnikov. Pravzaprav bi v šali lahko rekli, da Colón, ki je bil v soboto nasprotnik Svetnikov, zaradi zvez "od zgoraj" ni imel nobenih možnosti.

Bergoglio papež Frančišek San Lorenzo navijač zastavica | Avtor: Reuters Reuters
Že prvi dan pontifikata papeža Frančiška I. so svet obšle razne podrobnosti o novem poglavarju Rimskokatoliške cerkve. Tako se je hitro razvedelo, da je 266. naslednik svetega Petra, ki sicer prihaja iz reda jezuitov, velik navijač enega najbolj tradicionalnih argentinskih nogometnih klubov - San Lorenza.

Papež Frančišek I. (pravzaprav takrat še Jorge Bergoglio) ima celo člansko izkaznico Svetnikov (vzdevek igralcev San Lorenza), ob stoletnici kluba iz soseske Boedo v Buenos Airesu pa je daroval tudi mašo. Njegov oče je bil član košarkarske ekipe tega športnega kolektiva.

"Prekleti" nasprotniki so si ga zabili kar sami

Svojo privrženost moštvu iz Boeda je še enkrat potrdil v soboto, ko se je kot papež prvič sprehodil po Vatikanu, ob tem pa so ga seveda obkrožali številni verniki, radovedneži in novinarji. Argentinec je tudi spregovoril nekaj besed s posamezniki v množici, zelo razločno pa se sliši tudi besedna zveza "Que gane San Lorenzo" ali po slovensko "Naj zmaga San Lorenzo". Video papeževe izjave si lahko pogledate spodaj.

Svetniki so namreč nekaj ur po papeževem sprehodu igrali prvenstveno tekmo, nasprotnik je bil Colón. Frančiškova najljubša ekipa je zmagala, potem ko je v 73. minuti odločilni gol na srečanju dosegel nogometaš Colóna Rubén Ramírez. Slednji je nesrečno zatresel lastno mrežo po kotu domačih in tako prinesel tri točke San Lorenzu. Na tej tekmi so Svetniki na svojih dresih izjemoma nosili tudi podobo novoizvoljenega papeža, na katerega so seveda izjemno ponosni.

Video Frančiškove "prerokbe":

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.